Kylmä tomaatti-kurkkukeitto

Nappaa talteen!
| 1 kpl | kurkku |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 3 dl | tomaattitäysmehua |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| sokeria | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 - 2 dl | kivennäisvettä |
| 1 rkl | silputtua basilikaa |
| Tarjoiluun ja koristeeksi | |
|---|---|
| 1 kpl | tomaatti |
| pala kurkkua | |
- 1.
Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele tomaatit, poista niistä kovat kannat ja halutessasi siemenet. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipuli.
Mittaa tehosekoittimeen paloitellut kasvikset, tomaattimehu, etikka ja öljy. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja basilika.
Siirrä keitto jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Viimeistele keitto tomaatti- ja kurkkukuutioilla.
Kylmä tomaatti-kurkkukeitto
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kurkku |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 3 dl | tomaattitäysmehua |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| sokeria | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 - 2 dl | kivennäisvettä |
| 1 rkl | silputtua basilikaa |
Tarjoiluun ja koristeeksi | |
| 1 kpl | tomaatti |
| pala kurkkua | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele tomaatit, poista niistä kovat kannat ja halutessasi siemenet. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipuli.
Mittaa tehosekoittimeen paloitellut kasvikset, tomaattimehu, etikka ja öljy. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja basilika.
Siirrä keitto jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Viimeistele keitto tomaatti- ja kurkkukuutioilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























