Kylmä tomaatti-kurkkukeitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkurkku
2 kpltomaattia
1/2 kplsipulia
3 dltomaattitäysmehua
1 rklvalkoviinietikkaa
2 rkloliiviöljyä
3/4 tlsuolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria
1 - 2 dlkivennäisvettä
1 rklsilputtua basilikaa

Tarjoiluun ja koristeeksi

1 kpltomaatti
pala kurkkua

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele kurkku. Huuhtele tomaatit, poista niistä kovat kannat ja halutessasi siemenet. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipuli.

    Mittaa tehosekoittimeen paloitellut kasvikset, tomaattimehu, etikka ja öljy. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja basilika.

    Siirrä keitto jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Viimeistele keitto tomaatti- ja kurkkukuutioilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä