Keitä sushiriisi ohjeen mukaan. Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka. Mausta riisi seoksella ja jäähdytä. Kuori ja viipaloi avokado.
Nosta leväarkille ensin ohut kerros riisiä 3/4 leväarkin mitalta. Lisää sitten riisin puoleen väliin pyyhkäisy tuorejuustoa, seesaminsiemeniä, sitten avokadoa ja lopuksi kylmäsavulohta. Kierrä rullaksi ja sulje sauma kostutetulla sormella. Leikkaa rulla noin 10 palaan kostutetulla veitsellä. Jos riisiä jää, voit varovasti puristella siitä pienen soikean palluran ja asettaa sen päälle palan kylmäsavulohta, jolloin saat kylmäsavulohinigirin.
Tarjoile kylmäsavulohisushi wasabin, soijan ja inkiväärin kera. Jos haluat wasabista kauniin lehden, pyöritä nokare wasabia ensin palloksi, paina sitten yksi reuna teräväksi kulmaksi ja litistä pala lehden malliseksi. Painele wasabi-lehteen vielä lehtiruodot veitsenkärjellä. Halutessasi voit tarjota sushin seurana wakame-leväsalaattia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
350
1464
17,5 g
6,5 g
21,5 g
21,0 g
1,0 g
26,0 g
9,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1/2 pkt sushiriisiä,
2 rkl riisiviinietikkaa,
Avocado,
5 kpl nori-leväarkkia,
Seesaminsiemeniä,
wasabia,
soijaa,
pikkelöityä inkivääriä,
wakame-leväsalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli