Lammaspaisti ja kahvikastike - Yhteishyvä

Lammaspaisti ja kahvikastike

???
Annokset
13
Ruokavalio
Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kg
Lammaspaisti

PINTAAN:

1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
2 kpl
Tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia

KASTIKE:

2 dl
Paistolientä
2 dl
Vettä tai mustaa kahvia
2 rkl
Vehnäjauhoja
Kermaa halutessasi
Mustapippuria ja rosmariinia

Näin teet

1

Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta.

Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5–10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 23.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa