Lammaspaisti ja kahvikastike

Nappaa talteen!
Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.
| 3 kg | lammaspaisti |
| Pintaan: | |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 kpl | tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia |
| Kastike: | |
| 2 dl | paistolientä |
| 2 dl | vettä tai mustaa kahvia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| kermaa halutessasi | |
| mustapippuria ja rosmariinia | |
- 1.
Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta.
Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5–10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.
Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.
Ainekset (13 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kg | lammaspaisti |
Pintaan: | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 kpl | tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia |
Kastike: | |
| 2 dl | paistolientä |
| 2 dl | vettä tai mustaa kahvia |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| kermaa halutessasi | |
| mustapippuria ja rosmariinia | |
Valmistus
- 1
Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta.
Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5–10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












