Lammaspaisti ja kahvikastike

arvosana4/5

(1)arvio
13 Annosta

Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.

Ainekset (13 annosta)

MääräAinesosa
3 kglammaspaisti

Pintaan:

1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippurirouhetta
2 kpltuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia

Kastike:

2 dlpaistolientä
2 dlvettä tai mustaa kahvia
2 rklvehnäjauhoja
kermaa halutessasi
mustapippuria ja rosmariinia

Valmistus

  1. 1

    Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

    Jos käytät lihalämpömittaria, työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta.

    Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5–10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä