Lämmin omenakeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 1 l | omenatäysmehua |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori ja -mehu |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3/4 dl | sokeria |
| 3 kpl | hapanta omenaa |
| Suurus | |
|---|---|
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | vettä |
- 1.
Pese sitruuna huolellisesti. Kiehauta omenamehu, kanelitanko ja sokeri sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kuoritut ja pieniksi kuutioiksi leikatut omenat ja keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää ohuena nauhana kuumaan liemeen. Kiehauta ja nosta syrjään jäähtymään. Ripottele keiton pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoile keitto haaleana maidon kanssa.'
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | omenatäysmehua |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori ja -mehu |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3/4 dl | sokeria |
| 3 kpl | hapanta omenaa |
Suurus | |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Pese sitruuna huolellisesti. Kiehauta omenamehu, kanelitanko ja sokeri sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kuoritut ja pieniksi kuutioiksi leikatut omenat ja keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää ohuena nauhana kuumaan liemeen. Kiehauta ja nosta syrjään jäähtymään. Ripottele keiton pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoile keitto haaleana maidon kanssa.'
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























