Lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat

Nappaa talteen!
Pasteijat sopivat iltapalalle, alkupalaksi ja seisovaan pöytään. Maustettu ranskankerma tuo makua lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijoiden taikinaan.
| 250 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. valkosipulit & yrtit |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | lämminsavulohta |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääri taikina kelmuun ja siirrä noin tunniksi jääkaappiin. Kauli taikinasta jauhojen avulla ohut suorakaiteenmuotoinen levy. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Paloittele lohi ja vuohenjuusto, hienonna tilli varsineen. Laita lohta, vuohenjuustoa ja tilliä molempien taikinalevyjen keskiosaan. Voitele levyjen toiset reunat munalla. Käännä voitelematon puoli täytteen päälle ja taivuta sitten päälle voideltu puoli. Leikkaa levyt paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin. Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle siemeniä. Vedä pintaan veitsellä ohuita viiltoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat
Pasteijat sopivat iltapalalle, alkupalaksi ja seisovaan pöytään. Maustettu ranskankerma tuo makua lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijoiden taikinaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. valkosipulit & yrtit |
Täyte | |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistus
- 1
Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääri taikina kelmuun ja siirrä noin tunniksi jääkaappiin. Kauli taikinasta jauhojen avulla ohut suorakaiteenmuotoinen levy. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Paloittele lohi ja vuohenjuusto, hienonna tilli varsineen. Laita lohta, vuohenjuustoa ja tilliä molempien taikinalevyjen keskiosaan. Voitele levyjen toiset reunat munalla. Käännä voitelematon puoli täytteen päälle ja taivuta sitten päälle voideltu puoli. Leikkaa levyt paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin. Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle siemeniä. Vedä pintaan veitsellä ohuita viiltoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Ravintosisältö
201
Energiaa kcal
840
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
201
Energiaa kcal
840
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























