Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku.
Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä noin 10 x 10 cm kokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa jokaisen ruudun vastakkaisiin kulmiin kulmittain noin ½ cm etäisyydelle reunasta suorakulman muotoiset viillot, jotka ulottuvat noin 1 cm etäisyydelle viereisistä kulmista (mallikuvassa kohta 1). Jaa keskelle neliöitä ensin hiukan kinkkukuutioita ja niiden päälle 1–2 ruokalusikallista lanttulaatikkoa (mallikuvassa kohta 2). Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin (mallikuvassa kohta 3).
Voit tehdä myös kolmionmallisia supikkaita laittamalla täytteet neliölle ja taittamalla kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.
Voitele taikinat kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä 225 asteessa noin 12 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet hiukan väriä.
Tarjoiluehdotus: Lanttu-kinkkusupikkaat ovat myös mainio tapa hyödyntää joulupöydästä ylijääneet kinkut ja laatikot.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
37
156
2,4 g
1,1 g
2,3 g
0,1 g
0,3 g
1,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 dl Lanttulaatikkoa,
Muna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli