Lanttu-kinkkusupikkaat

Nappaa talteen!
Jouluruokafanit ihastuvat lanttulaatikolla ja kinkulla täytettyihin torttuihin. Ruis-perunataikina on mahtava makupari lantulle ja kinkulle.
| 1 kpl | (400 g) ruisperunataikinaa (pakaste, esim. sunnuntai) |
| 150 g | palvi- tai joulukinkkua |
| 4 dl | lanttulaatikkoa |
| Voiteluun | |
|---|---|
| muna | |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku.
- 2.
Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä noin 10 x 10 cm kokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa jokaisen ruudun vastakkaisiin kulmiin kulmittain noin ½ cm etäisyydelle reunasta suorakulman muotoiset viillot, jotka ulottuvat noin 1 cm etäisyydelle viereisistä kulmista (mallikuvassa kohta 1). Jaa keskelle neliöitä ensin hiukan kinkkukuutioita ja niiden päälle 1–2 ruokalusikallista lanttulaatikkoa (mallikuvassa kohta 2). Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin (mallikuvassa kohta 3).
- 3.
Voit tehdä myös kolmionmallisia supikkaita laittamalla täytteet neliölle ja taittamalla kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.
- 4.
Voitele taikinat kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä 225 asteessa noin 12 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet hiukan väriä.
- 5.
Tarjoiluehdotus: Lanttu-kinkkusupikkaat ovat myös mainio tapa hyödyntää joulupöydästä ylijääneet kinkut ja laatikot.
Lanttu-kinkkusupikkaat
Jouluruokafanit ihastuvat lanttulaatikolla ja kinkulla täytettyihin torttuihin. Ruis-perunataikina on mahtava makupari lantulle ja kinkulle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) ruisperunataikinaa (pakaste, esim. sunnuntai) |
| 150 g | palvi- tai joulukinkkua |
| 4 dl | lanttulaatikkoa |
Voiteluun | |
| muna | |
Valmistus
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) ruisperunataikinaa (pakaste, esim. sunnuntai) 150 g palvi- tai joulukinkkua
2Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä noin 10 x 10 cm kokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa jokaisen ruudun vastakkaisiin kulmiin kulmittain noin ½ cm etäisyydelle reunasta suorakulman muotoiset viillot, jotka ulottuvat noin 1 cm etäisyydelle viereisistä kulmista (mallikuvassa kohta 1). Jaa keskelle neliöitä ensin hiukan kinkkukuutioita ja niiden päälle 1–2 ruokalusikallista lanttulaatikkoa (mallikuvassa kohta 2). Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin (mallikuvassa kohta 3).
Määrä Ainesosa 4 dl lanttulaatikkoa - 3
Voit tehdä myös kolmionmallisia supikkaita laittamalla täytteet neliölle ja taittamalla kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.
- 4
Voitele taikinat kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä 225 asteessa noin 12 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet hiukan väriä.
Määrä Ainesosa muna - 5
Tarjoiluehdotus: Lanttu-kinkkusupikkaat ovat myös mainio tapa hyödyntää joulupöydästä ylijääneet kinkut ja laatikot.
Ravintosisältö
37
Energiaa kcal
156
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
37
Energiaa kcal
156
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Lanttulaatikkoa, Muna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























