Lanttulisäke - Yhteishyvä

Lanttulisäke

Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni lanttu
1 rkl
Vettä
2 rkl
Öljyä
1 kpl
(1,2 dl) smetanaa
Suolaa ja valkopippuria
1 kpl
Nippu ruohosipulia silputtuna

Näin teet

1

Paloittele lanttu ja kuori palaset. Viipaloi ne sitten noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi kulhoon, joka kestää mikroaaltouunin. Lisää kulhoon ruokalusikallinen vettä.Kuumenna paloja peitettynä täydellä teholla 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kaada viipaleet sitten monitoimikoneen kulhoon ja jauha karkeak si rakeeksi. Tähän asti voit tehdä työn myös edellisenä päivänä.Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja kypsennä lanttuseos siinä sekoittaen ja hiukan ruskistaen lopullisesti. Sekoita edelleen, ja lisää smetana ja mausteet. Tarjoa sianlihan lisänä.

Resepti
Anu Brask
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa