Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.
Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.
Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat lehtikaalipizzoja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1772
423
16,0 g
7,8 g
51,8 g
7,5 g
11,0 g
11,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Oreganoa,
2 dl Pizzajuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli