Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.
Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.
Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat lehtikaalipizzoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
423
1772
16,0 g
7,8 g
51,8 g
7,5 g
11,0 g
11,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Oreganoa,
2 dl Pizzajuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli