Lehtikaalipizzat

Arvostele resepti
4 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1 rklöljyä
4 dldurumvehnäjauhoja
1/2 kpl(5,5 g) kuivahiivaa
50 glehtikaalia
1 1/2 dlranskankermaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlsuolaa
1 tloreganoa
2 dlpizzajuustoraastetta
8 kplminitomaattia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1 rklöljyä
    4 dldurumvehnäjauhoja
    1/2 kpl(5,5 g) kuivahiivaa
  2. 2

    Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.

    MääräAinesosa
    50 glehtikaalia
    1 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlranskankermaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 tloreganoa
  3. 3

    Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlpizzajuustoraastetta
    8 kplminitomaattia

Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat lehtikaalipizzoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Oreganoa, 2 dl Pizzajuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä