Lehtikaalipizzat | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lehtikaalipizzat

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.

Ainekset

2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 kpl
(5,5 g) kuivahiivaa
50 g
Lehtikaalia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
2 dl
Pizzajuustoraastetta
8 kpl
Minitomaattia
Mustapippuria
Basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.

Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.

Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1772

423

16,0 g

7,8 g

51,8 g

7,5 g

11,0 g

11,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Oreganoa,

2 dl Pizzajuustoraastetta,

Mustapippuria,

Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli