Lehtikaalipizzat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.
| 2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 4 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 kpl | (5,5 g) kuivahiivaa |
| 50 g | lehtikaalia |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 2 dl | pizzajuustoraastetta |
| 8 kpl | minitomaattia |
- 1.
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.
- 2.
Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.
- 3.
Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Lehtikaalipizzat
Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 4 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 kpl | (5,5 g) kuivahiivaa |
| 50 g | lehtikaalia |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 2 dl | pizzajuustoraastetta |
| 8 kpl | minitomaattia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1/2 tl suolaa 1 rkl öljyä 4 dl durumvehnäjauhoja 1/2 kpl (5,5 g) kuivahiivaa - 2
Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.
Määrä Ainesosa 50 g lehtikaalia 1 rkl öljyä 1/2 tl suolaa 1 1/2 dl ranskankermaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 tl oreganoa - 3
Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl pizzajuustoraastetta 8 kpl minitomaattia
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat lehtikaalipizzoja.
Ravintosisältö
423
Energiaa kcal
1772
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
423
Energiaa kcal
1772
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Oreganoa, 2 dl Pizzajuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























