Lehtikaalipizzat | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lehtikaalipizzat

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 kpl
(5,5 g) kuivahiivaa
50 g
Lehtikaalia
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
2 dl
Pizzajuustoraastetta
8 kpl
Minitomaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja öljy. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia.

2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 kpl
(5,5 g) kuivahiivaa
2

Poista lehtikaalista paksut ruodit, revi kaali paloiksi ja ryöppää kiehuvassa vedessä. Kääntele lehdet kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulilla.

50 g
Lehtikaalia
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Oreganoa
3

Kauli taikina neljäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjalle ranskankerma, lisää päälle juustoraaste, puolitetut tomaatit ja lehtikaalipalat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2 dl
Pizzajuustoraastetta
8 kpl
Minitomaattia

Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat lehtikaalipizzoja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 9.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1772

423

16,0 g

7,8 g

51,8 g

7,5 g

11,0 g

11,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Oreganoa,

2 dl Pizzajuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli