Leipäjuustotangot ja viikunadippi

Nappaa talteen!
Herkullisen rapeat naposteltavat syntyvät leipäjuustosta. Tarjoile juustotikut lämpiminä viikunadipin kera.
| 1 kpl | (335 g) leipäjuustoa |
| 1 kpl | muna |
| 1 dl | kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 dl | rypsiöljyä |
| Viikunadippi | |
| 1 kpl | (200 g) pehmeitä viikunoita |
| 3 dl | vettä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
- 1.
Valmista viikunadippi. Saksi viikunoista pois kovat kannat. Saksi viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viinietikka ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes viikunat hajoavat ja kastikkeesta tulee sakeaa. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Valuta leipäjuustosta hera. Paloittele juusto noin kahden sentin levyisiksi tangoiksi. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella leivänmurut tai korppujauhot sekä mausteet. Kääntele juustotikut ensin munassa ja pyörittele tämän jälkeen leivänmuruissa. Nosta odottamaan leikkuulaudalle. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Paista muutama juustotanko kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä viikunadipin kera.
Leipäjuustotangot ja viikunadippi
Herkullisen rapeat naposteltavat syntyvät leipäjuustosta. Tarjoile juustotikut lämpiminä viikunadipin kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (335 g) leipäjuustoa |
| 1 kpl | muna |
| 1 dl | kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Paistamiseen | |
| 1 dl | rypsiöljyä |
Viikunadippi | |
| 1 kpl | (200 g) pehmeitä viikunoita |
| 3 dl | vettä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
Valmistus
- 1
Valmista viikunadippi. Saksi viikunoista pois kovat kannat. Saksi viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viinietikka ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes viikunat hajoavat ja kastikkeesta tulee sakeaa. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Valuta leipäjuustosta hera. Paloittele juusto noin kahden sentin levyisiksi tangoiksi. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella leivänmurut tai korppujauhot sekä mausteet. Kääntele juustotikut ensin munassa ja pyörittele tämän jälkeen leivänmuruissa. Nosta odottamaan leikkuulaudalle. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Paista muutama juustotanko kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä viikunadipin kera.
Ravintosisältö
199
Energiaa kcal
831
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
199
Energiaa kcal
831
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Basilikaa, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























