Leipäjuustotangot ja viikunadippi - Yhteishyvä

Leipäjuustotangot ja viikunadippi

???
Annokset
6
Herkullisen rapeat naposteltavat syntyvät leipäjuustosta. Tarjoile juustotikut lämpiminä viikunadipin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(335 g) leipäjuustoa
1 kpl
Muna
1 dl
Kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
1 tl
Basilikaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

PAISTAMISEEN

1 dl
Rypsiöljyä

VIIKUNADIPPI

1 kpl
(200 g) pehmeitä viikunoita
3 dl
Vettä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori ja mehu

Näin teet

1

Valmista viikunadippi. Saksi viikunoista pois kovat kannat. Saksi viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viinietikka ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes viikunat hajoavat ja kastikkeesta tulee sakeaa. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Valuta leipäjuustosta hera. Paloittele juusto noin kahden sentin levyisiksi tangoiksi. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella leivänmurut tai korppujauhot sekä mausteet. Kääntele juustotikut ensin munassa ja pyörittele tämän jälkeen leivänmuruissa. Nosta odottamaan leikkuulaudalle. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Paista muutama juustotanko kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä viikunadipin kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.10.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g56 g
Proteiinia3 g17 g
Rasvaa17 g100 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj831 4988
Energiaa kcal199 1192

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g56 g
Proteiinia3 g17 g
Rasvaa17 g100 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj831 4988
Energiaa kcal199 1192

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.