Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leipäjuustotangot ja viikunadippi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullisen rapeat naposteltavat syntyvät leipäjuustosta. Tarjoile juustotikut lämpiminä viikunadipin kera.

Ainekset

1 kpl
(335 g) leipäjuustoa
1 kpl
Muna
1 dl
Kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
1 tl
Basilikaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

1 dl
Rypsiöljyä

Viikunadippi

1 kpl
(200 g) pehmeitä viikunoita
3 dl
Vettä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori ja mehu

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista viikunadippi. Saksi viikunoista pois kovat kannat. Saksi viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viinietikka ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes viikunat hajoavat ja kastikkeesta tulee sakeaa. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Valuta leipäjuustosta hera. Paloittele juusto noin kahden sentin levyisiksi tangoiksi. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella leivänmurut tai korppujauhot sekä mausteet. Kääntele juustotikut ensin munassa ja pyörittele tämän jälkeen leivänmuruissa. Nosta odottamaan leikkuulaudalle. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Paista muutama juustotanko kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä viikunadipin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

831

16,7 g

1,5 g

9,3 g

3,3 g

0,5 g

2,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Basilikaa,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli