Leipäleivokset

Nappaa talteen!
Voit käyttää leipäleivosten koristelussa majoneesin tilalla notkistettua tuorejuustoa, jonka joukkoon voit vatkata hieman ranskankermaa tai smetanaa. Koristelussa voit käyttää upeita herneenversoja tai muita versoja sekä erilaisia kasviksia mielesi mukaan.
| 15 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
| 1 1/2 dl | kasvislientä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | chili-paprika tuorejuustoa tai muuta tuorejuustoa |
| 100 g | mozzarellajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä |
| 10 kpl | cm pala tuorekurkkua |
| chilipohjaista mausteseosta tai mustapippuria myllystä | |
| Reunoille | |
| 200 - 300 g | majoneesia |
| 6 kpl | oranssia tai punaista miniluumutomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 dl | juustoraastetta |
| persiljaa tai muuta yrttiä | |
| Lisäksi | |
| 12 kpl | leivos- tai viinerivuokia |
- 1.
Leikkaa leivistä reunat. Asettele leivät suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle siten, että asetat viisi leipää vierekkäin ja kolme toiseen suuntaan (5 x 3). Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon pieneksi paloiteltua mozzarellajuustoa, hienonnettua basilikaa ja pieneksi kuutioitua tuorekurkkua. Mausta chilipohjaisella mausteseoksella tai mustapippurirouheella. Tarkista maku. Levitä tahna leipien päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja nosta ne leivosvuokiin. Pursota reunan ympärille majoneesia ja koristele leivokset puolitetuilla miniluumutomaateilla ja tuoreella persiljalla tai basilikalla. Painele majoneesin päälle kevyesti juustoraastetta.
Leipäleivokset
Voit käyttää leipäleivosten koristelussa majoneesin tilalla notkistettua tuorejuustoa, jonka joukkoon voit vatkata hieman ranskankermaa tai smetanaa. Koristelussa voit käyttää upeita herneenversoja tai muita versoja sekä erilaisia kasviksia mielesi mukaan.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 15 kpl | isoa paahtoleipäviipaletta |
| 1 1/2 dl | kasvislientä |
Täyte | |
| 200 g | chili-paprika tuorejuustoa tai muuta tuorejuustoa |
| 100 g | mozzarellajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä |
| 10 kpl | cm pala tuorekurkkua |
| chilipohjaista mausteseosta tai mustapippuria myllystä | |
Reunoille | |
| 200 - 300 g | majoneesia |
| 6 kpl | oranssia tai punaista miniluumutomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 dl | juustoraastetta |
| persiljaa tai muuta yrttiä | |
Lisäksi | |
| 12 kpl | leivos- tai viinerivuokia |
Valmistus
- 1
Leikkaa leivistä reunat. Asettele leivät suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle siten, että asetat viisi leipää vierekkäin ja kolme toiseen suuntaan (5 x 3). Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon pieneksi paloiteltua mozzarellajuustoa, hienonnettua basilikaa ja pieneksi kuutioitua tuorekurkkua. Mausta chilipohjaisella mausteseoksella tai mustapippurirouheella. Tarkista maku. Levitä tahna leipien päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja nosta ne leivosvuokiin. Pursota reunan ympärille majoneesia ja koristele leivokset puolitetuilla miniluumutomaateilla ja tuoreella persiljalla tai basilikalla. Painele majoneesin päälle kevyesti juustoraastetta.
Ravintosisältö
247
Energiaa kcal
1035
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,4 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
247
Energiaa kcal
1035
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,4 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä, Chilipohjaista mausteseosta tai mustapippuria myllystä, 2 dl Juustoraastetta, Persiljaa tai muuta yrttiä, 12 kpl Leivos- tai viinerivuokia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























