Leikkaa leivistä reunat. Asettele leivät suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle siten, että asetat viisi leipää vierekkäin ja kolme toiseen suuntaan (5 x 3). Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon pieneksi paloiteltua mozzarellajuustoa, hienonnettua basilikaa ja pieneksi kuutioitua tuorekurkkua. Mausta chilipohjaisella mausteseoksella tai mustapippurirouheella. Tarkista maku. Levitä tahna leipien päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja nosta ne leivosvuokiin. Pursota reunan ympärille majoneesia ja koristele leivokset puolitetuilla miniluumutomaateilla ja tuoreella persiljalla tai basilikalla. Painele majoneesin päälle kevyesti juustoraastetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
247
1035
14,8 g
3,7 g
19,4 g
6,9 g
2,6 g
7,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä,
Chilipohjaista mausteseosta tai mustapippuria myllystä,
2 dl Juustoraastetta,
Persiljaa tai muuta yrttiä,
12 kpl Leivos- tai viinerivuokia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli