Lempeä broilerikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lempeä broilerikeitto

Lempeä broilerikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 - 600 g
Broilerin rintafileitä suikaleina tai kuutioina
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 - 2 tl
Currya ja paprikaa
1 kpl
Iso sipuli hienonnettuna tai 2-3 kevätsipulia varsineen
7 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Kana- tai kasvisliemikuutio
1 dl
Riisiä
2 - 3 kpl
Porkkanaa
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Pieni purjo
Suolaa tai yrttisuolaa
100 g
Pehmeää tuorejuustoa tai 1 dl kookosmaitoa

pinnalle:

Persilja-, kirveli,- korianteri- tai ruohosipulisilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi broilerinfileet tai osta valmiiksi suikaloitua fileetä. Kuumenna rasvat kattilan pohjalla ja sekoita joukkoon ensin curry ja paprika, sitten välittömästi lihasuikaleet. Ruskista ne kevyesti ja lisää sipulisilppu. Hauduta hetki ja lisää vesi, liemikuutio ja riisit. Sekoita ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä riisejä 15-20 minuuttia ja lisää alussa joukkoon myös porkkanasuikaleet.Huuhdo purjo hyvin halkaistuna ja suikaloi se sitten. Kuori ja suikaloi myös valkosipulinkynnet. Lisää molemmat keittoon valmistuksen loppuvaiheessa, samoin tuorejuusto nokareina.Tarkista keitosta vielä maku maistamalla ja lisää mausteita mielesi mukaan. Ripottele pintaan runsaasti vihersilppua ja tarjoa keitto kuumana hyvän leivän kanssa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.