Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liha-perunalaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Pitkään haudutettu vanhanajan liha-perunalaatikko on oivallinen uuniruoka syksyyn ja talveen. Possun kylkiviipaleet tekevät laatikosta mehevän ja täyteläisen.

Ainekset

400 g
Porsaan kylkiviipaleita
5 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Levitä uunivuoan pohjalle kolmannes kylkiviipaleista. Lado päälle sipulia ja perunaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Peitä pinta perunaviipaleilla.

5 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
400 g
Porsaan kylkiviipaleita
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Sekoita maito ja muna. Valuta seos vuokaan.

4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
3

Paista vuokaa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 1,5 tuntia. Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Sammuta uuni ja anna hautua vielä 15 minuuttia.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

313

1308

14,3 g

6,0 g

16,8 g

5,5 g

1,3 g

28,0 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli