Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liha-perunalaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Pitkään uunissa haudutettu vanhanajan liha-perunalaatikko on oivallinen ruoka kiireettömiin syysiltoihin.

Ainekset

400 g
Porsaan kylkiviipaleita
5 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Levitä uunivuoan pohjalle kolmannes kylkiviipaleista. Lado päälle sipulia ja perunaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Peitä pinta perunaviipaleilla. Sekoita maito ja muna. Valuta vuokaan. Paista vuokaa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 1,5 tuntia.

2

Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Sammuta uuni ja anna hautua vielä 15 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1302

14,3 g

6,0 g

16,5 g

5,5 g

1,0 g

28,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli