Liha-perunalaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liha-perunalaatikko

Vanhanajan liha-perunalaatikko
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
250°C
Pitkään uunissa haudutettu vanhanajan liha-perunalaatikko on oivallinen ruoka kiireettömiin syysiltoihin.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Porsaan kylkiviipaleita
5 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Levitä uunivuoan pohjalle kolmannes kylkiviipaleista. Lado päälle sipulia ja perunaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Peitä pinta perunaviipaleilla. Sekoita maito ja muna. Valuta vuokaan. Paista vuokaa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 1,5 tuntia.

2

Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Sammuta uuni ja anna hautua vielä 15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g66 g
Proteiinia28 g112 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1302 5209
Energiaa kcal311 1244

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g66 g
Proteiinia28 g112 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj1302 5209
Energiaa kcal311 1244

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.