Liha-perunalaatikko | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vanhanajan liha-perunalaatikko

Liha-perunalaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pitkään uunissa haudutettu vanhanajan liha-perunalaatikko on oivallinen ruoka kiireettömiin syysiltoihin.

Ainekset

400 g
Porsaan kylkiviipaleita
5 kpl
Perunaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Levitä uunivuoan pohjalle kolmannes kylkiviipaleista. Lado päälle sipulia ja perunaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Peitä pinta perunaviipaleilla. Sekoita maito ja muna. Valuta vuokaan. Paista vuokaa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 1,5 tuntia.

2

Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Sammuta uuni ja anna hautua vielä 15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1302

311

14,3 g

6,0 g

16,5 g

5,5 g

1,0 g

28,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli