Lihakauppiaan kyljykset

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplporsaankyljystä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria ja paprikaa
1 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen:

150 gpekonikuutioita tai 25 g laardia
2 dlvettä
1 dltomaattisosetta
1 tlmustapippurirouhetta
ripaus sokeria
1 1/5 dlsmetanaa
persiljasilppua

Lisäksi:

2 rklöljyä
4 kplpientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä halutessasi
2 kplpaprikaa
170 gtuoreita herkkusieniä
1 - 2 kplsuolakurkkua

Valmistus

  1. 1

    Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025