Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihakauppiaan kyljykset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Porsaankyljystä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria ja paprikaa
1 dl
Vehnäjauhoja

Paistamiseen:

150 g
Pekonikuutioita tai 25 g laardia
2 dl
Vettä
1 dl
Tomaattisosetta
1 tl
Mustapippurirouhetta
Ripaus sokeria
1 1/5 dl
Smetanaa
Persiljasilppua

Lisäksi:

2 rkl
Öljyä
4 kpl
Pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä halutessasi
2 kpl
Paprikaa
170 g
Tuoreita herkkusieniä
1 - 2 kpl
Suolakurkkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.