Lihakauppiaan kyljykset

Nappaa talteen!
| 4 kpl | porsaankyljystä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria ja paprikaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 150 g | pekonikuutioita tai 25 g laardia |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | tomaattisosetta |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| ripaus sokeria | |
| 1 1/5 dl | smetanaa |
| persiljasilppua | |
| Lisäksi: | |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 kpl | pientä sipulia |
| 2-3 valkosipulinkynttä halutessasi | |
| 2 kpl | paprikaa |
| 170 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 - 2 kpl | suolakurkkua |
- 1.
Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.
Lihakauppiaan kyljykset
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | porsaankyljystä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria ja paprikaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Paistamiseen: | |
| 150 g | pekonikuutioita tai 25 g laardia |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | tomaattisosetta |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| ripaus sokeria | |
| 1 1/5 dl | smetanaa |
| persiljasilppua | |
Lisäksi: | |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 kpl | pientä sipulia |
| 2-3 valkosipulinkynttä halutessasi | |
| 2 kpl | paprikaa |
| 170 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 - 2 kpl | suolakurkkua |
Valmistus
- 1
Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












