Lihapullakeitto

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpaistijauhelihaa
3 rklkorppujauhoja
1 1/2 dlkermaa tai vettä
1 kplmuna
1 tlsuolaa
2 tloreganoa
1/2 tlchilijauhetta
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Liemi:

5 kplkeskikokoista perunaa
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
3 rkltomaattisosetta
1 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota

Pinnalle:

hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.

    Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.

    Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä