Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.

Ainekset

500 g
Paistijauhelihaa
3 rkl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Kermaa tai vettä
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Liemi:

5 kpl
Keskikokoista perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota

Pinnalle:

Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.

Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.

Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.