Lihapullakeitto - Yhteishyvä

Lihapullakeitto

???
Annokset
4
Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Paistijauhelihaa
3 rkl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Kermaa tai vettä
1 kpl
Muna
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

LIEMI:

5 kpl
Keskikokoista perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
3 rkl
Tomaattisosetta
1 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota

PINNALLE:

Hienonnettua ruohosipulia

Näin teet

1

Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.

Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.

Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa