Lihapullakeitto

Nappaa talteen!
Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.
| 500 g | paistijauhelihaa |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | kermaa tai vettä |
| 1 kpl | muna |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Liemi: | |
|---|---|
| 5 kpl | keskikokoista perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| Pinnalle: | |
| hienonnettua ruohosipulia | |
- 1.
Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.
Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.
Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.
Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | paistijauhelihaa |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | kermaa tai vettä |
| 1 kpl | muna |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Liemi: | |
| 5 kpl | keskikokoista perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
Pinnalle: | |
| hienonnettua ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.
Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.
Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












