Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

Nappaa talteen!
| 400 g | paisti- tai broilerijauhelihaa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 1 kpl | muna |
| chiliä tai cayennenpippuria | |
| 1 tl | suolaa |
| Kastike: | |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | kanafondia |
| 1 rkl | hunajaa |
| chiliä tai cayennenpippuria | |
| 1 dl | ruokakermaa |
- 1.
Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.
Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | paisti- tai broilerijauhelihaa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 1 kpl | muna |
| chiliä tai cayennenpippuria | |
| 1 tl | suolaa |
Kastike: | |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | kanafondia |
| 1 rkl | hunajaa |
| chiliä tai cayennenpippuria | |
| 1 dl | ruokakermaa |
Valmistus
- 1
Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























