Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpaisti- tai broilerijauhelihaa
1 dlruokakermaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 dlraastettua parmesaania
1 kplmuna
chiliä tai cayennenpippuria
1 tlsuolaa

Kastike:

2 kplsipulia
2 kplvalkosipulin kynttä
1 rklöljyä
1 kpltomaattimurskaa
1 dlvettä
1 rklkanafondia
1 rklhunajaa
chiliä tai cayennenpippuria
1 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä