Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Paisti- tai broilerijauhelihaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Raastettua parmesaania
1 kpl
Muna
Chiliä tai cayennenpippuria
1 tl
Suolaa

kastike:

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
1 rkl
Kanafondia
1 rkl
Hunajaa
Chiliä tai cayennenpippuria
1 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.