Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa - Yhteishyvä

Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Paisti- tai broilerijauhelihaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Raastettua parmesaania
1 kpl
Muna
Chiliä tai cayennenpippuria
1 tl
Suolaa

KASTIKE:

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
1 rkl
Kanafondia
1 rkl
Hunajaa
Chiliä tai cayennenpippuria
1 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa