Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limemarinoidut silakat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

300 g
Silakkafileitä
4 dl
Vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 tl
Suolaa

Marinadi:

1 dl
Öljyä
1/2 dl
Valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
Suolaa
1 tl
Roseepippuria

Lisäksi:

1 kpl
Limetti ohueksi viipaloituna
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileistä nahka. Sekoita kulhossa etikka, vesi ja suola, kunnes suola on liuennut. Nosta silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat. Sekoita marinadin ainekset ja nostele puhtaisiin purkkeihin kerroksittain silakkafileitä, limettiviipaleita, yrttejä ja marinadia. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta ovat parhaimmillaan noin 2 päivän päästä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.