Limemarinoidut silakat

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 gsilakkafileitä
4 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
2 tlsuolaa

Marinadi:

1 dlöljyä
1/2 dlvalkoista balsamiviinietikkaa
1 rklsokeria
suolaa
1 tlroseepippuria

Lisäksi:

1 kpllimetti ohueksi viipaloituna
3 rklhienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia)

Valmistus

  1. 1

    Poista fileistä nahka. Sekoita kulhossa etikka, vesi ja suola, kunnes suola on liuennut. Nosta silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat. Sekoita marinadin ainekset ja nostele puhtaisiin purkkeihin kerroksittain silakkafileitä, limettiviipaleita, yrttejä ja marinadia. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta ovat parhaimmillaan noin 2 päivän päästä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025