Limepasha

Nappaa talteen!
Perinteinen pasha raikastuu limellä. Kätevät muotit tehdään tyhjistä jogurtti- tai jäätelöpurkeista.
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | voita |
| 3/4 dl | (¾ dl) sokeria |
| 500 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | kuivattua aprikoosia kuutioituna |
| 1/2 dl | limen mehua |
| 2 kpl | limen kuorta raasteena |
| Koristeluun | |
|---|---|
| marjoja | |
| suklaamakeisia | |
- 1.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kermavaahto voi-sokerivaahtoon. Hämmennä joukkoon loput ainekset.
- 2.
Tee reikiä yhden ison (1 l) tai kahden pienen (500 g) puhtaan jogurtti- tai jäätelöpurkin pohjaan.
- 3.
Jaa vaahto kostutetulla sideharsolla vuorattuihin muotteihin. Nosta muotit kulhon päälle. Valuta jääkapissa yön yli.
- 4.
Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja makeisilla. Pasha säilyy kylmässä hyvänä 3–4 vrk.
Limepasha
Perinteinen pasha raikastuu limellä. Kätevät muotit tehdään tyhjistä jogurtti- tai jäätelöpurkeista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | voita |
| 3/4 dl | (¾ dl) sokeria |
| 500 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | kuivattua aprikoosia kuutioituna |
| 1/2 dl | limen mehua |
| 2 kpl | limen kuorta raasteena |
Koristeluun | |
| marjoja | |
| suklaamakeisia | |
Valmistus
- 1
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kermavaahto voi-sokerivaahtoon. Hämmennä joukkoon loput ainekset.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 100 g voita 3/4 dl (¾ dl) sokeria 1 kpl kananmunan keltuainen 1 kpl kananmuna 2 tl vanilliinisokeria 1 dl rusinoita 1 dl mantelirouhetta 500 g maitorahkaa 1/2 dl limen mehua 2 kpl limen kuorta raasteena 1/2 dl kuivattua aprikoosia kuutioituna - 2
Tee reikiä yhden ison (1 l) tai kahden pienen (500 g) puhtaan jogurtti- tai jäätelöpurkin pohjaan.
- 3
Jaa vaahto kostutetulla sideharsolla vuorattuihin muotteihin. Nosta muotit kulhon päälle. Valuta jääkapissa yön yli.
- 4
Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja makeisilla. Pasha säilyy kylmässä hyvänä 3–4 vrk.
Määrä Ainesosa marjoja suklaamakeisia
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,4 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vanilliinisokeria, Limen kuorta raasteena, Marjoja, Suklaamakeisia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























