Perinteinen pasha raikastuu limellä. Kätevät muotit tehdään tyhjistä jogurtti- tai jäätelöpurkeista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
100 gvoita
3/4 dl(¾ dl) sokeria
500 gmaitorahkaa
1 kplkananmuna
1 kplkananmunan keltuainen
2 tlvanilliinisokeria
1 dlmantelirouhetta
1 dlrusinoita
1/2 dlkuivattua aprikoosia kuutioituna
1/2 dllimen mehua
2 kpllimen kuorta raasteena

Koristeluun

marjoja
suklaamakeisia

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kermavaahto voi-sokerivaahtoon. Hämmennä joukkoon loput ainekset.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    100 gvoita
    3/4 dl(¾ dl) sokeria
    1 kplkananmunan keltuainen
    1 kplkananmuna
    2 tlvanilliinisokeria
    1 dlrusinoita
    1 dlmantelirouhetta
    500 gmaitorahkaa
    1/2 dllimen mehua
    2 kpllimen kuorta raasteena
    1/2 dlkuivattua aprikoosia kuutioituna
  2. 2

    Tee reikiä yhden ison (1 l) tai kahden pienen (500 g) puhtaan jogurtti- tai jäätelöpurkin pohjaan.

  3. 3

    Jaa vaahto kostutetulla sideharsolla vuorattuihin muotteihin. Nosta muotit kulhon päälle. Valuta jääkapissa yön yli.

  4. 4

    Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja makeisilla. Pasha säilyy kylmässä hyvänä 3–4 vrk.

    MääräAinesosa
    marjoja
    suklaamakeisia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vanilliinisokeria, Limen kuorta raasteena, Marjoja, Suklaamakeisia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä