Limepasha | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Limepasha

Limepasha

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen pasha raikastuu limellä. Kätevät muotit tehdään tyhjistä jogurtti- tai jäätelöpurkeista.

Ainekset

2 dl
Kuohukermaa
100 g
Voita
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
500 g
Maitorahkaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Kananmunan keltuainen
2 tl
Vanilliinisokeria
1 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Rusinoita
1/2 dl
Kuivattua aprikoosia kuutioituna
1/2 dl
Limen mehua
2 kpl
Limen kuorta raasteena

koristeluun

Marjoja
Suklaamakeisia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kermavaahto voi-sokerivaahtoon. Hämmennä joukkoon loput ainekset.

2 dl
Kuohukermaa
100 g
Voita
3/4 dl
(¾ dl) sokeria
1 kpl
Kananmunan keltuainen
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Vanilliinisokeria
1 dl
Rusinoita
1 dl
Mantelirouhetta
500 g
Maitorahkaa
1/2 dl
Limen mehua
2 kpl
Limen kuorta raasteena
1/2 dl
Kuivattua aprikoosia kuutioituna
2

Tee reikiä yhden ison (1 l) tai kahden pienen (500 g) puhtaan jogurtti- tai jäätelöpurkin pohjaan.

3

Jaa vaahto kostutetulla sideharsolla vuorattuihin muotteihin. Nosta muotit kulhon päälle. Valuta jääkapissa yön yli.

4

Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja makeisilla. Pasha säilyy kylmässä hyvänä 3–4 vrk.

Marjoja
Suklaamakeisia
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1469

351

25,8 g

13,5 g

17,4 g

17,4 g

2,1 g

10,9 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vanilliinisokeria,

Limen kuorta raasteena,

Marjoja,

Suklaamakeisia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli