Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limetti-kookoslohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paista lohi pannulla meheväksi ja tarjoa nopean aasialaistyylisen kastikkeen kanssa, jossa maistuu lime, kookoskerma ja indonesialainen ketjap manis -soijakastike.

Ainekset

600 - 800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Öljyä
2 dl
Kookoskermaa
1 rkl
Ketjap manis- tai soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Limettimehua
Hiukan raastettua limetinkuorta
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee noin 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta kalapalat hetkeksi pois pannusta.

600 - 800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Öljyä
2

Lisää pannuun kookoskerma, ketjap manis tai soija, hunaja ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Pane kala tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle tai lisää kalapalat pannuun ja kuumenna. Sirottele pinnalle raastettua limetinkuorta ja hienonnettua ruohosipulia.

2 dl
Kookoskermaa
1 rkl
Ketjap manis- tai soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Limettimehua
Hiukan raastettua limetinkuorta
Hienonnettua ruohosipulia
Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
|
Muokattu: 23.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

423

1770

32,7 g

7,5 g

4,3 g

4,2 g

27,7 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mustapippuria,

Hiukan raastettua limetinkuorta,

Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli