Limetti-kookoslohi

Nappaa talteen!
Paista lohi pannulla meheväksi ja tarjoa nopean aasialaistyylisen kastikkeen kanssa, jossa maistuu lime, kookoskerma ja indonesialainen ketjap manis -soijakastike.
| 600 - 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 1 rkl | ketjap manis- tai soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | limettimehua |
| hiukan raastettua limetinkuorta | |
| hienonnettua ruohosipulia |
- 1.
Leikkaa lohifilee noin 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta kalapalat hetkeksi pois pannusta.
- 2.
Lisää pannuun kookoskerma, ketjap manis tai soija, hunaja ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Pane kala tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle tai lisää kalapalat pannuun ja kuumenna. Sirottele pinnalle raastettua limetinkuorta ja hienonnettua ruohosipulia.
Limetti-kookoslohi
Paista lohi pannulla meheväksi ja tarjoa nopean aasialaistyylisen kastikkeen kanssa, jossa maistuu lime, kookoskerma ja indonesialainen ketjap manis -soijakastike.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 - 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 1 rkl | ketjap manis- tai soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | limettimehua |
| hiukan raastettua limetinkuorta | |
| hienonnettua ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Leikkaa lohifilee noin 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta kalapalat hetkeksi pois pannusta.
Määrä Ainesosa 600 - 800 g lohifileetä 1 tl suolaa mustapippuria 2 rkl öljyä - 2
Lisää pannuun kookoskerma, ketjap manis tai soija, hunaja ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Pane kala tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle tai lisää kalapalat pannuun ja kuumenna. Sirottele pinnalle raastettua limetinkuorta ja hienonnettua ruohosipulia.
Määrä Ainesosa 2 dl kookoskermaa 1 rkl ketjap manis- tai soijakastiketta 1 rkl hunajaa 1 rkl limettimehua hiukan raastettua limetinkuorta hienonnettua ruohosipulia
Ravintosisältö
423
Energiaa kcal
1770
Energiaa kj
32,7 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
—
Kuituja
27,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
423
Energiaa kcal
1770
Energiaa kj
32,7 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
—
Kuituja
27,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mustapippuria, Hiukan raastettua limetinkuorta, Hienonnettua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












