Limettiposset ja mansikat

Nappaa talteen!
Posse on kermainen, pehmeän makuinen jälkiruoka, johon limetti ja mansikat tuovat raikkautta. Posseseos annostellaan annoslaseihin ja annosten annetaan vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua.
| 4 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | limetin kuori |
| 1 dl | limetin mehua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | tuoreita mansikoita |
- 1.
Keitä kermaa ja sokeria noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon heti limetin kuori ja -mehu. Kaada seos heti annoslaseihin ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan. Perkaa ja pilko mansikat ja asettele annoksien pinnalle.
Limettiposset ja mansikat
Posse on kermainen, pehmeän makuinen jälkiruoka, johon limetti ja mansikat tuovat raikkautta. Posseseos annostellaan annoslaseihin ja annosten annetaan vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | limetin kuori |
| 1 dl | limetin mehua |
Lisäksi | |
| 200 g | tuoreita mansikoita |
Valmistus
- 1
Keitä kermaa ja sokeria noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon heti limetin kuori ja -mehu. Kaada seos heti annoslaseihin ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan. Perkaa ja pilko mansikat ja asettele annoksien pinnalle.
Ravintosisältö
487
Energiaa kcal
2038
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
487
Energiaa kcal
2038
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























