Limettiposset ja mansikat

Posse on kermainen, pehmeän makuinen jälkiruoka, johon limetti ja mansikat tuovat raikkautta. Posseseos annostellaan annoslaseihin ja annosten annetaan vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlkuohukermaa
1 1/2 dlsokeria
1 kpllimetin kuori
1 dllimetin mehua

Lisäksi

200 gtuoreita mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Keitä kermaa ja sokeria noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon heti limetin kuori ja -mehu. Kaada seos heti annoslaseihin ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan. Perkaa ja pilko mansikat ja asettele annoksien pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä