Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.
Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.
Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.
Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.
Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1574
376
18,3 g
9,0 g
6,5 g
4,0 g
0,5 g
45,7 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Laakerinlehti,
Maustepippuria,
6 dl Vettä,
3 dl Keitinlientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli