Linnapaisti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linnapaisti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista juhlava ateria naudan sisäpaistista. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja perunoiden kera. Kermainen kastike viimeistelee annoksen. Katso kuvalliset ohjeet linnapaistin tekoon!

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/5 kg
Naudan sisäpaistia
1 rkl
Öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

keitinliemi

1 kpl
Sipuli
6 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Porkkana
6 dl
Vettä

kastike

3 dl
Keitinlientä
1 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.
1

Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.

Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.
2

Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.

Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.
3

Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.

Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.
4

Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.

Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.
5

Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1574

376

18,3 g

9,0 g

6,5 g

4,0 g

0,5 g

45,7 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Laakerinlehti,

Maustepippuria,

6 dl Vettä,

3 dl Keitinlientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli