Linnapaisti

Nappaa talteen!
Valmista juhlava ateria naudan sisäpaistista. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja perunoiden kera. Kermainen kastike viimeistelee annoksen. Katso kuvalliset ohjeet linnapaistin tekoon!
| 1 1/5 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Keitinliemi | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 6 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | porkkana |
| 6 dl | vettä |
| Kastike | |
| 3 dl | keitinlientä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.
- 2.
Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.
- 3.
Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.
- 4.
Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.
- 5.
Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.
Valmista juhlava ateria naudan sisäpaistista. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja perunoiden kera. Kermainen kastike viimeistelee annoksen. Katso kuvalliset ohjeet linnapaistin tekoon!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Keitinliemi | |
| 1 kpl | sipuli |
| 6 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | porkkana |
| 6 dl | vettä |
Kastike | |
| 3 dl | keitinlientä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus
1Ota liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Ruskista paisti padassa tai kasarissa. Nosta syrjään ja hiero pintaan mausteet.
2Kuori ja paloittele sipuli. Lisää kasariin anjovisfileiden, siirapin ja etikan kanssa. Kuullota ne. Lisää joukkoon mausteet, kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä vesi. Kiehauta.
3Nosta paisti pataan. Kuori vaahto pois. Keitä paistia reilu tunti tai kunnes mittari näyttää noin 72 astetta. Valele liemellä ja kääntele paistia kypsennyksen aikana.
4Kääri paisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Siivilöi liemi.
5Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 3 dl. Lisää kerma ja kiehauta.
Ravintosisältö
378
Energiaa kcal
1581
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
45,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
378
Energiaa kcal
1581
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
45,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Laakerinlehti, Maustepippuria, 6 dl Vettä, 3 dl Keitinlientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä

















