Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.
Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1819
28,3 g
8,8 g
17,0 g
4,0 g
2,3 g
26,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala purjoa,
1,2 l Vettä,
4 rkl Piparjuuritahnaa,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli