Lohi-piparjuurikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohi-piparjuurikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas lohikeitto! Tämä lohikeitto saa makua lohesta, kasviksista ja piparjuuritahnasta. Lisää lohi-piparjuurikeittoon lopuksi maustekurkkua ja ranskankermaa. Tarjoa lohikeitto hyvän leivän kanssa.

Ainekset

Pala purjoa
2 kpl
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
5 kpl
Perunaa
1 rkl
Öljyä
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
4 rkl
Piparjuuritahnaa
500 g
Lohifileetä
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
Suolaa
4 rkl
Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1819

434

28,3 g

8,8 g

17,0 g

4,0 g

2,3 g

26,0 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

1,2 l Vettä,

4 rkl Piparjuuritahnaa,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli