Lohi-piparjuurikeitto

Keitä maukas lohikeitto! Tämä lohikeitto saa makua lohesta, kasviksista ja piparjuuritahnasta. Lisää lohi-piparjuurikeittoon lopuksi maustekurkkua ja ranskankermaa. Tarjoa lohikeitto hyvän leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
pala purjoa
2 kplporkkanaa
100 gjuuriselleriä
5 kplperunaa
1 rklöljyä
1 1/5 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota
4 rklpiparjuuritahnaa
500 glohifileetä
1 kplmaustekurkku
1 kpl(150 g) ranskankermaa
suolaa
4 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.

    Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala purjoa, 1,2 l Vettä, 4 rkl Piparjuuritahnaa, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä