Lohi-piparjuurikeitto - Yhteishyvä

Lohi-piparjuurikeitto

???
Annokset
4
Keitä maukas lohikeitto! Tämä lohikeitto saa makua lohesta, kasviksista ja piparjuuritahnasta. Lisää lohi-piparjuurikeittoon lopuksi maustekurkkua ja ranskankermaa. Tarjoa lohikeitto hyvän leivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

Pala purjoa
2 kpl
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
5 kpl
Perunaa
1 rkl
Öljyä
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
4 rkl
Piparjuuritahnaa
500 g
Lohifileetä
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
Suolaa
4 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia26 g104 g
Rasvaa28 g113 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj1819 7274
Energiaa kcal434 1737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pala purjoa

  • 1,2 l Vettä

  • 4 rkl Piparjuuritahnaa

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia26 g104 g
Rasvaa28 g113 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj1819 7274
Energiaa kcal434 1737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pala purjoa

  • 1,2 l Vettä

  • 4 rkl Piparjuuritahnaa

  • Suolaa

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.