Lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makean kirpeä lohikeitto saa uutta makua maustekurkusta ja hunajasta.

Ruokavaliot

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita tai öljyä
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Vettä
4 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Hunajaa
400 g
Kirjolohifileetä
Mustapippurirouhetta
Nippu tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulisilppu tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkku, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista, että maku on makean kirpeä. Leikkaa lohi 2 cm:n viipaleiksi ja irrota nahka. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää joukkoon lohi ja kesäkurpitsa. Älä keitä, vaan anna kypsyä jälkilämmöllä. Höystä tillisilpulla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.8.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.