Lohikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Makean kirpeä lohikeitto saa uutta makua maustekurkusta ja hunajasta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita tai öljyä
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Vettä
4 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Hunajaa
400 g
Kirjolohifileetä
Mustapippurirouhetta
Nippu tuoretta tilliä

Näin teet

1

Hienonna sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulisilppu tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkku, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista, että maku on makean kirpeä. Leikkaa lohi 2 cm:n viipaleiksi ja irrota nahka. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää joukkoon lohi ja kesäkurpitsa. Älä keitä, vaan anna kypsyä jälkilämmöllä. Höystä tillisilpulla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.8.2012
Muokattu: 30.9.2019