Valmista avokadotahna. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivi. Soseuta avokadot haarukalla painellen. Sekoita joukkoon muut aineet.
Leikkaa fileeseen 3 cm:n päähän reunasta viilto nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päähän uusi viilto, joka irrottaa palan fileestä. Leikkaa samaan tapaan lisää paloja. Taita palat auki niin, että nahka jää sisäpuolelle. Paista medaljongit kypsiksi öljyssä miedohkolla lämmöllä välillä kääntäen. Paistoaika on muutama minuutti per puoli. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele tillillä ja halutessasi katkaravuilla. Tarjoa avokadotahnan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
614
2572
49,3 g
6,3 g
1,0 g
0,8 g
3,3 g
41,3 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Bulgarianjogurttia,
1 tl Raastettua piparjuurta,
(tilliä),
(katkarapuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli