Lohimedaljongit ja avokadotahna

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista lohta vaihteeksi pirteän avokadotahnan kanssa. Tarjoa lohimedaljongit ja avokadotahna lämpimien kasvisten tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 - 800 glohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklöljyä

Avokadotahna

2 kplkypsää avokadoa
1 dlbulgarianjogurttia
1 tlraastettua piparjuurta
1 rklsitruunamehua
1/2 - 1 tlsambal oelek -chilikastiketta
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

(tilliä)
(katkarapuja)

Valmistus

  1. 1

    Valmista avokadotahna. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivi. Soseuta avokadot haarukalla painellen. Sekoita joukkoon muut aineet.

    MääräAinesosa
    1 dlbulgarianjogurttia
    2 kplkypsää avokadoa
    1 tlraastettua piparjuurta
    1 rklsitruunamehua
    1/2 - 1 tlsambal oelek -chilikastiketta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Leikkaa fileeseen 3 cm:n päähän reunasta viilto nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päähän uusi viilto, joka irrottaa palan fileestä. Leikkaa samaan tapaan lisää paloja. Taita palat auki niin, että nahka jää sisäpuolelle. Paista medaljongit kypsiksi öljyssä miedohkolla lämmöllä välillä kääntäen. Paistoaika on muutama minuutti per puoli. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
    600 - 800 glohifileetä
  3. 3

    Koristele tillillä ja halutessasi katkaravuilla. Tarjoa avokadotahnan kanssa.

    MääräAinesosa
    (katkarapuja)
    (tilliä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Bulgarianjogurttia, 1 tl Raastettua piparjuurta, (tilliä), (katkarapuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä