Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohimedaljongit ja avokadotahna

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista lohta vaihteeksi pirteän avokadotahnan kanssa. Tarjoa lohimedaljongit ja avokadotahna lämpimien kasvisten tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

600 - 800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
Öljyä

Avokadotahna

2 kpl
Kypsää avokadoa
1 dl
Bulgarianjogurttia
1 tl
Raastettua piparjuurta
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Sambal oelek -chilikastiketta
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

(tilliä)
(katkarapuja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista avokadotahna. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivi. Soseuta avokadot haarukalla painellen. Sekoita joukkoon muut aineet.

1 dl
Bulgarianjogurttia
2 kpl
Kypsää avokadoa
1 tl
Raastettua piparjuurta
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Sambal oelek -chilikastiketta
1/2 tl
Suolaa
2

Leikkaa fileeseen 3 cm:n päähän reunasta viilto nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päähän uusi viilto, joka irrottaa palan fileestä. Leikkaa samaan tapaan lisää paloja. Taita palat auki niin, että nahka jää sisäpuolelle. Paista medaljongit kypsiksi öljyssä miedohkolla lämmöllä välillä kääntäen. Paistoaika on muutama minuutti per puoli. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 rkl
Öljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
Suolaa
600 - 800 g
Lohifileetä
3

Koristele tillillä ja halutessasi katkaravuilla. Tarjoa avokadotahnan kanssa.

(katkarapuja)
(tilliä)
Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.4.2014
|
Muokattu: 5.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

614

2572

49,3 g

6,3 g

1,0 g

0,8 g

3,3 g

41,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Bulgarianjogurttia,

1 tl Raastettua piparjuurta,

(tilliä),

(katkarapuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli