Lohimedaljongit ja avokadotahna
30 min

Nappaa talteen!
Valmista lohta vaihteeksi pirteän avokadotahnan kanssa. Tarjoa lohimedaljongit ja avokadotahna lämpimien kasvisten tai keitettyjen perunoiden kanssa.
| 600 - 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | öljyä |
| Avokadotahna | |
|---|---|
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 dl | bulgarianjogurttia |
| 1 tl | raastettua piparjuurta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 - 1 tl | sambal oelek -chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| (tilliä) | |
| (katkarapuja) | |
- 1.
Valmista avokadotahna. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivi. Soseuta avokadot haarukalla painellen. Sekoita joukkoon muut aineet.
- 2.
Leikkaa fileeseen 3 cm:n päähän reunasta viilto nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päähän uusi viilto, joka irrottaa palan fileestä. Leikkaa samaan tapaan lisää paloja. Taita palat auki niin, että nahka jää sisäpuolelle. Paista medaljongit kypsiksi öljyssä miedohkolla lämmöllä välillä kääntäen. Paistoaika on muutama minuutti per puoli. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Koristele tillillä ja halutessasi katkaravuilla. Tarjoa avokadotahnan kanssa.
Lohimedaljongit ja avokadotahna
Valmista lohta vaihteeksi pirteän avokadotahnan kanssa. Tarjoa lohimedaljongit ja avokadotahna lämpimien kasvisten tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 - 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | öljyä |
Avokadotahna | |
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 dl | bulgarianjogurttia |
| 1 tl | raastettua piparjuurta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 - 1 tl | sambal oelek -chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| (tilliä) | |
| (katkarapuja) | |
Valmistus
- 1
Valmista avokadotahna. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivi. Soseuta avokadot haarukalla painellen. Sekoita joukkoon muut aineet.
Määrä Ainesosa 1 dl bulgarianjogurttia 2 kpl kypsää avokadoa 1 tl raastettua piparjuurta 1 rkl sitruunamehua 1/2 - 1 tl sambal oelek -chilikastiketta 1/2 tl suolaa - 2
Leikkaa fileeseen 3 cm:n päähän reunasta viilto nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päähän uusi viilto, joka irrottaa palan fileestä. Leikkaa samaan tapaan lisää paloja. Taita palat auki niin, että nahka jää sisäpuolelle. Paista medaljongit kypsiksi öljyssä miedohkolla lämmöllä välillä kääntäen. Paistoaika on muutama minuutti per puoli. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa 600 - 800 g lohifileetä - 3
Koristele tillillä ja halutessasi katkaravuilla. Tarjoa avokadotahnan kanssa.
Määrä Ainesosa (katkarapuja) (tilliä)
Ravintosisältö
614
Energiaa kcal
2572
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
614
Energiaa kcal
2572
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
41,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Bulgarianjogurttia, 1 tl Raastettua piparjuurta, (tilliä), (katkarapuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























