Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
700 glohi- tai kirjolohifileetä
1 tlsuolaa
4 kplmunaa
2 dlkuohukermaa
1 rklchilikastiketta
1 rkltomaattisosetta
2 rklperunajauhoa
1/4 tljauhettua valkopippuria
2 rklhienonnettua tilliä

Väliin

100 gkylmäsavustettua kirjolohifileetä
2 rklhienonnettua tilliä

Koristeeksi

50 gkylmäsavustettua kirjolohifileetä
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen leikkaa viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada puolet seoksesta leivinpaperilla vuorattuun reilun litran kokoiseen ja suorakaiteen muotoiseen vuokaan.Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Nostele hienonnettu kylmäsavulohi sekä tilli massan keskelle pateen "sydämeksi". Levitä päälle loppu massasta. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Koristele patee kylmäsavuruusukkeilla ja tillillä. Tarjoa puolukkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä