Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipatee

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
4 kpl
Munaa
2 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Chilikastiketta
1 rkl
Tomaattisosetta
2 rkl
Perunajauhoa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Väliin

100 g
Kylmäsavustettua kirjolohifileetä
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Koristeeksi

50 g
Kylmäsavustettua kirjolohifileetä
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen leikkaa viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada puolet seoksesta leivinpaperilla vuorattuun reilun litran kokoiseen ja suorakaiteen muotoiseen vuokaan.Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Nostele hienonnettu kylmäsavulohi sekä tilli massan keskelle pateen "sydämeksi". Levitä päälle loppu massasta. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Koristele patee kylmäsavuruusukkeilla ja tillillä. Tarjoa puolukkakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.10.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.