Lohipuikot ja kylmä tartarkastike - Yhteishyvä

Lohipuikot ja kylmä tartarkastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Lohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vettä
3 kpl
Vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Suolaa ja rouhittua valkopippuria

PAISTAMISEEN

Margariinia ja öljyä

TARTAR-KASTIKE

1 kpl
Kermaviiliä (200 g)
3 rkl
Majoneesia
3 rkl
Sinappikurkkusalaattia
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa