Lohipuikot ja kylmä tartarkastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä
1 kplkananmuna
1 rklvettä
3 kplvaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
2 rklvehnäjauhoja
3 rklhienonnettua tilliä
suolaa ja rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

margariinia ja öljyä

Tartar-kastike

1 kplkermaviiliä (200 g)
3 rklmajoneesia
3 rklsinappikurkkusalaattia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä