Lohipuikot ja kylmä tartarkastike

Nappaa talteen!
| 700 g | lohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vettä |
| 3 kpl | vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa ja rouhittua valkopippuria | |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| margariinia ja öljyä | |
| Tartar-kastike | |
| 1 kpl | kermaviiliä (200 g) |
| 3 rkl | majoneesia |
| 3 rkl | sinappikurkkusalaattia |
| ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa
Lohipuikot ja kylmä tartarkastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | lohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vettä |
| 3 kpl | vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa ja rouhittua valkopippuria | |
Paistamiseen | |
| margariinia ja öljyä | |
Tartar-kastike | |
| 1 kpl | kermaviiliä (200 g) |
| 3 rkl | majoneesia |
| 3 rkl | sinappikurkkusalaattia |
| ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












