Lohipuikot ja kylmä tartarkastike
4 Annosta
Ainekset
700 g
Lohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vettä
3 kpl
Vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Suolaa ja rouhittua valkopippuria
Paistamiseen
Margariinia ja öljyä
Tartar-kastike
1 kpl
Kermaviiliä (200 g)
3 rkl
Majoneesia
3 rkl
Sinappikurkkusalaattia
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistus
1
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi kahdeksaan tasakokoiseen ja suorakulmaiseen annospalaan. Vatkaa syvällä lautasella kanamuna ja vesi. Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipaleet hienoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tilli ja mausteet ja aja tasaiseksi. Kaada seos toiselle lautaselle. Kierittele lohiviipaleet ensin kanamunaseoksessa ja sitten leipäjauheessa. Anna lohipalojen vetäytyä kastikkeen teon ajan.Sekoita kermaviilin joukkoon majoneesi ja sinappikurkkusalaatti. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista lohipalat margariini-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kylmän tartarkastikkeen kanssa
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
|Muokattu: 27.3.2024
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.