Lousialainen rapukattaus tuo kesään tunnelmaa.
Lousialainen rapukattaus tuo kesään tunnelmaa.
Yhteistyössä

Louisianalainen rapukattaus

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Amerikkalaisen rennot rapujuhlat syntyvät tarjoamalla grillattua maissia, mausteista makkaraa ja erilaisia dippejä saksiniekkojen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplmaissia
1 rklrypsiöljyä
1 tlsormisuolaa
4 kplmausteista raakamakkaraa
keitettyä uuden sadon perunaa
2 dlchilimajoneesia
2 dlavokado-jalopenomajoneesia tai muuta avokadolla maustettua majoneesia
haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää

Valmistus

  1. 1

    Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia tai kunnes maissi tuntuu juuri ja juuri kypsältä. Valuta vesi pois. Sivele maisseihin hieman öljyä ennen paistamista. Grillaa tasaisesti käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 tlsormisuolaa
    4 kplmaissia
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Leikkaa makkarat pienemmiksi paloiksi. Grillaa ne kypsiksi. Grillaa keitetyt perunat lämpimiksi.

    MääräAinesosa
    keitettyä uuden sadon perunaa
    4 kplmausteista raakamakkaraa
  3. 3

    Tarjoa erilaisten maustettujen majoneesien ja leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää
    2 dlavokado-jalopenomajoneesia tai muuta avokadolla maustettua majoneesia
    2 dlchilimajoneesia

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keitettyä uuden sadon perunaa, haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025