Louisianalainen rapukattaus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lousialainen rapukattaus tuo kesään tunnelmaa.

Louisianalainen rapukattaus

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalaisen rennot rapujuhlat syntyvät tarjoamalla grillattua maissia, mausteista makkaraa ja erilaisia dippejä saksiniekkojen kanssa.

Ainekset

4 kpl
maissia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sormisuolaa
4 kpl
mausteista raakamakkaraa
keitettyä uuden sadon perunaa
2 dl
chilimajoneesia
2 dl
avokado-jalopenomajoneesia tai muuta avokadolla maustettua majoneesia
haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää

Valmistus

1

Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia tai kunnes maissi tuntuu juuri ja juuri kypsältä. Valuta vesi pois. Sivele maisseihin hieman öljyä ennen paistamista. Grillaa tasaisesti käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

1 tl
sormisuolaa
4 kpl
maissia
1 rkl
rypsiöljyä
2

Leikkaa makkarat pienemmiksi paloiksi. Grillaa ne kypsiksi. Grillaa keitetyt perunat lämpimiksi.

keitettyä uuden sadon perunaa
4 kpl
mausteista raakamakkaraa
3

Tarjoa erilaisten maustettujen majoneesien ja leivän kanssa.

haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää
2 dl
avokado-jalopenomajoneesia tai muuta avokadolla maustettua majoneesia
2 dl
chilimajoneesia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.7.2019
Muokattu: 19.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2256

539

31,3 g

6,0 g

44,3 g

11,0 g

5,5 g

14,3 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

keitettyä uuden sadon perunaa,

haluamasi määrä keitettyjä rapuja, grillattua leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli