Luumupiirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

60 min

Leivo mehukkaat luumut makeaan piirakkaan. Murotaikinaan tehty mehevä luumupiirakka on parhaimmillaan hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita
4 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
3 - 4 rklkylmää vettä

Täyte

10 kplluumuja
3 rklvoita
2 rklperunajauhoja
3/4 dlfariinisokeria
1 tlkanelia

Lisäksi

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista taikina. Kuutioi voi. Sekoita jauhot ja sokeri yleis- tai monitoimikoneen kulhossa. Lisää voi pienissä erissä koneen käydessä. Kun seos on ryynimäistä, lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlsokeria
    3 - 4 rklkylmää vettä
  2. 2

    Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet. Leikkaa isot luumut neljään osaan, pienemmät voivat jäädä puolikkaiksi.

    MääräAinesosa
    10 kplluumuja
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen levy kaulimen avulla halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen eri astioihin. Voitele piirakkapohja valkuaisella, jottei täyte kostuta pohjaa liikaa. Asettele luumut piirakkapohjalle, ripottele ensin voinokareet ja perunajauhot, sitten sokeri ja kaneli pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 rklvoita
    2 rklperunajauhoja
    3/4 dlfariinisokeria
    1 tlkanelia
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Leikkaa toinen taikinalevy nauhoiksi ja kokoa niistä ristikko piirakan kanneksi. Painele piirakan reunat kiinni ja siisti tarvittaessa veitsellä. Voitele taikina keltuaisella.

  5. 5

    Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

Jos haluat piirakasta amerikkalaistyylisen, asettele toinen taikinalevy kokonaisena täytteiden päälle. Tee kanteen reikiä haarukalla, painele reunat kiinni ja voitele kansi keltuaisella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä