Luumupiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumupiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

taikina

150 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
3 - 4 rkl
Kylmää vettä

voiteluun

1 kpl
Keltuainen ja valkuainen

täyte

8 - 10 kpl
Isoa luumua
3 rkl
Voita tai margariinia
2 rkl
Perunajauhoja
3/4 dl
Fariinisokeria
1 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa rasva pienemmiksi paloiksi. Sekoita yleis- tai monitoimikoneen kulhossa sokeri ja jauhot. Lisää rasva pienissä erissä koneen käydessä. Kun seos muuttuu ryynimäiseksi, lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta viileään puoleksi tunniksi.Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen taikina kaulinta apuna käyttäen piirasvuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kevyesti vatkatulla valkuaisella, jottei pohja kostu täytteestä liikaa. Nostele taikinapohjan päälle luumun puolikkaat, ripottele pinnalle rasvanokareet, perunajauhot, sokeri sekä kaneli. Nosta toinen taikinalevy vuoan päälle, painele reunat ja siisti veitsellä. Pistele pintaan höyryaukkoja haarukalla ja voitele piirakka vatkatulla keltuaisella.Paista piirakkaa 175 asteessa 40–45 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.