
Lyttyperunapiirakat
Ainekset
Täyte
Lisäksi
Valmistus
Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta vesi.
Valmista täyte. Hienonna lohi ja säästä noin kolmasosa viimeistelyyn. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehua (1 rkl). Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
Voitele muffinssivuoan kolot öljyllä. Jaa perunat koloihin. Paina perunoihin kuopat esimerkiksi teräsmitan avulla. Voitele perunat öljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jaa täyte perunoille. Lisää juusto pinnalle. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Irrota perunat vuoasta. Viimeistele lohella, smetanalla ja tillillä.
Vinkki: Jos pieniä perunoita ei ole saatavilla, voit myös puolittaa isommat perunat.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
752
12,9 g
5,5 g
10,7 g
1,7 g
0,9 g
3,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua tilliä,
muffinssivuoka 12 muffinille,
2 dl juustoraastetta,
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli