Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo majoneesi

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Majoneesin tekeminen on yllättävän helppoa! Tee majoneesi keskenään samanlämpöisistä kananmunista ja muista aineksista, niin se ei juoksetu. Katso vinkit myös majoneesin maustamiseen.

Ainekset

1 kpl
kananmuna
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä. Varmista siis, että kaikki ainekset ovat joko huoneenlämpöisiä tai jääkaappikylmiä.

2

Riko kananmuna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola.

1 kpl
kananmuna
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
3

Pane sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen jää terän alle. Lisää öljy astiaan.

2 dl
rypsiöljyä
4

Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalla. Tähän menee 10–20 sekuntia. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla erittäin hitaasti ylös.

Vinkki! Mausta majoneesi valkosipulilla, kurkkusalaatilla, savupaprikajauheella tai yrteillä.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 22.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

558

2333

61,7 g

3,7 g

0,3 g

0,3 g

2,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli