Majoneesi minuutissa | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Majoneesi minuutissa
Play

Majoneesi minuutissa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo pikamajoneesi syntyy käden käänteessä sauvasekoittimella. Mausta majoneesi haluamallasi tavalla. Majoneesi säilyy jääkaapissa 2–3 vrk.

Ainekset

1 kpl
Kananmuna
2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Dijonsinappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Valkoviinietikkaa tai 1 rkl sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane ainekset kapeaan ja korkeaan kannuun. Paina sauvasekoitin kannun pohjaan siten, että keltuainen jää terän alle. Käynnistä sekoitin ja anna käydä, kunnes majoneesi on sakeaa ja kiiltävää. Älä nosta terää ylös pohjasta ennen kuin majoneesi on paksua.

1 kpl
Kananmuna
2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Dijonsinappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Valkoviinietikkaa tai 1 rkl sitruunamehua

Vinkki: Käytä majoneesi sellaisenaan tai mausta mielesi mukaan. Mausteeksi sopii esimerkiksi valkosipuli, tuore tai kuivattu chili, curry, silputut tuoreyrtit tai kuivatut yrtit. Majoneesin voi ohentaa kastikemaiseksi kermaviilillä, jogurtilla tai tilkalla kermaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 6.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.