Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä. Varmista siis, että kaikki ainekset ovat joko huoneenlämpöisiä tai jääkaappikylmiä.
Riko kananmuna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola.
Pane sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen jää terän alle. Lisää öljy astiaan.
Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalla. Tähän menee 10–20 sekuntia. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla erittäin hitaasti ylös.
Vinkki! Mausta majoneesi valkosipulilla, kurkkusalaatilla, savupaprikajauheella tai yrteillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
558
2333
61,7 g
3,7 g
0,3 g
0,3 g
—
2,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli