Makea jäädyketorttu

Nappaa talteen!
| Marenkipohja | |
|---|---|
| 3 kpl | munanvalkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 4 dl | vaahtoutuvaa kermaa |
| 3 kpl | kananmunankeltuaista |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | tupla daim-patukkaa (´á 57g) |
| Koristeluun | |
| runsaasti tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia | |
- 1.
Valmista kakku esim. irtopohjavuokaan. Piirrä kaksi pohjan kokoista ympyrää leivinpaperille muotiksi marenkipohjille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään. Paista 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivuneet.Valmista täyte. Vaahdota kerma. Rouhi makeiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Pane suurehkoon kattilaan runsaasti vettä ja anna kiehua hiljalleen. Aseta päälle teräskulho tai pienempi teräskattila ja vatkaa siinä sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja karamellirouhe. Pane toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Pane päälle toinen pohja ja kaada päälle loppu täyte. Pakasta ainakin vuorokauden ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.Resepti Gunilla TammemaaYhteishyvä 0505
Makea jäädyketorttu
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Marenkipohja | |
| 3 kpl | munanvalkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 4 dl | vaahtoutuvaa kermaa |
| 3 kpl | kananmunankeltuaista |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | tupla daim-patukkaa (´á 57g) |
Koristeluun | |
| runsaasti tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia | |
Valmistus
- 1
Valmista kakku esim. irtopohjavuokaan. Piirrä kaksi pohjan kokoista ympyrää leivinpaperille muotiksi marenkipohjille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään. Paista 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivuneet.Valmista täyte. Vaahdota kerma. Rouhi makeiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Pane suurehkoon kattilaan runsaasti vettä ja anna kiehua hiljalleen. Aseta päälle teräskulho tai pienempi teräskattila ja vatkaa siinä sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja karamellirouhe. Pane toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Pane päälle toinen pohja ja kaada päälle loppu täyte. Pakasta ainakin vuorokauden ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.Resepti Gunilla TammemaaYhteishyvä 0505
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























