Makea jäädyketorttu

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa

Marenkipohja

3 kplmunanvalkuaista
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

4 dlvaahtoutuvaa kermaa
3 kplkananmunankeltuaista
1/2 dlsokeria
2 kpltupla daim-patukkaa (´á 57g)

Koristeluun

runsaasti tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia

Valmistus

  1. 1

    Valmista kakku esim. irtopohjavuokaan. Piirrä kaksi pohjan kokoista ympyrää leivinpaperille muotiksi marenkipohjille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään. Paista 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivuneet.Valmista täyte. Vaahdota kerma. Rouhi makeiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Pane suurehkoon kattilaan runsaasti vettä ja anna kiehua hiljalleen. Aseta päälle teräskulho tai pienempi teräskattila ja vatkaa siinä sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja karamellirouhe. Pane toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Pane päälle toinen pohja ja kaada päälle loppu täyte. Pakasta ainakin vuorokauden ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.Resepti Gunilla TammemaaYhteishyvä 0505

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä