Makea jäädyketorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Makea jäädyketorttu

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta

Ainekset

marenkipohja

3 kpl
Munanvalkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta

täyte

4 dl
Vaahtoutuvaa kermaa
3 kpl
Kananmunankeltuaista
1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Tupla daim-patukkaa (´á 57g)

koristeluun

Runsaasti tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kakku esim. irtopohjavuokaan. Piirrä kaksi pohjan kokoista ympyrää leivinpaperille muotiksi marenkipohjille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään. Paista 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivuneet.Valmista täyte. Vaahdota kerma. Rouhi makeiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Pane suurehkoon kattilaan runsaasti vettä ja anna kiehua hiljalleen. Aseta päälle teräskulho tai pienempi teräskattila ja vatkaa siinä sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja karamellirouhe. Pane toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Pane päälle toinen pohja ja kaada päälle loppu täyte. Pakasta ainakin vuorokauden ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.Resepti Gunilla TammemaaYhteishyvä 0505

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 26.4.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.