Makeat blinivohvelit
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nyt herkutellaan makeilla blineillä, jotka paistetaan rapeiksi vohveliraudalla. Sitrukset ja suklaajäätelö kruunaavat herkuttelun.
| 2 dl | kevytmaitoa |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai sulatettua voita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| (kirkastettua) voita | |
| Tarjoiluun | |
| 3 kpl | appelsiinia (tai esim. veri- tai puoliveriappelsiinia) |
| suklaajäätelöä | |
- 1.
Lämmitä maito ja kermaviili hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunti huoneenlämmössä.
- 2.
Valmistele tarjoiluun tulevat appelsiinit. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota lohkot veitsellä kalvoja pitkin. Siirrä lohkot jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohonneeseen taikinaan keltuaiset, rasva, sokeri ja suola. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen.
- 4.
Paista vohvelit kuumalla voidellulla vohveliraudalla. Annostele taikinaa vajaa desilitra vohvelia kohden. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen appelsiinilohkojen ja jäätelön kanssa.
Makeat blinivohvelit
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Nyt herkutellaan makeilla blineillä, jotka paistetaan rapeiksi vohveliraudalla. Sitrukset ja suklaajäätelö kruunaavat herkuttelun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kevytmaitoa |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai sulatettua voita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| (kirkastettua) voita | |
Tarjoiluun | |
| 3 kpl | appelsiinia (tai esim. veri- tai puoliveriappelsiinia) |
| suklaajäätelöä | |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito ja kermaviili hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunti huoneenlämmössä.
Määrä Ainesosa 2 dl kevytmaitoa 200 g (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % 2 tl kuivahiivaa 2 dl tattarijauhoja 1 dl vehnäjauhoja - 2
Valmistele tarjoiluun tulevat appelsiinit. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota lohkot veitsellä kalvoja pitkin. Siirrä lohkot jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl appelsiinia (tai esim. veri- tai puoliveriappelsiinia) - 3
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohonneeseen taikinaan keltuaiset, rasva, sokeri ja suola. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 rkl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai sulatettua voita 2 rkl sokeria 1/2 tl suolaa - 4
Paista vohvelit kuumalla voidellulla vohveliraudalla. Annostele taikinaa vajaa desilitra vohvelia kohden. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen appelsiinilohkojen ja jäätelön kanssa.
Määrä Ainesosa suklaajäätelöä
Ravintosisältö
192
Energiaa kcal
802
Energiaa kj
7,1 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
192
Energiaa kcal
802
Energiaa kj
7,1 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,1 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa, (kirkastettua) voita , suklaajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























