Makeat kaalilohkot ja kermaviilikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kaalista saat hyvää helposti. Paahdetut, siirapilla makeutetut kaalilohkot maistuvat kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kaali
1/2 dlsulatettua voita
1 - 2 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa

Kastike

2 dlkermaviiliä
1 - 2 tlvahvaa sinappia
1 rklsitruunamehua
3 rklsilputtua ruohosipulia
suolaa
sokeria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali lohkoiksi ja pane leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan. Valuta lohkojen päälle voisula ja siirappi. Mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

    Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike kaalilohkojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Suolaa, Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä