Makeat kaalilohkot ja kermaviilikastike
15 min

Nappaa talteen!
Kaalista saat hyvää helposti. Paahdetut, siirapilla makeutetut kaalilohkot maistuvat kermaviilikastikkeen kanssa.
| 1 kpl | pieni kaali |
| 1/2 dl | sulatettua voita |
| 1 - 2 rkl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 - 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 rkl | silputtua ruohosipulia |
| suolaa | |
| sokeria | |
- 1.
Leikkaa kaali lohkoiksi ja pane leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan. Valuta lohkojen päälle voisula ja siirappi. Mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike kaalilohkojen kanssa.
Makeat kaalilohkot ja kermaviilikastike
Kaalista saat hyvää helposti. Paahdetut, siirapilla makeutetut kaalilohkot maistuvat kermaviilikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni kaali |
| 1/2 dl | sulatettua voita |
| 1 - 2 rkl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
Kastike | |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 - 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 rkl | silputtua ruohosipulia |
| suolaa | |
| sokeria | |
Valmistus
- 1
Leikkaa kaali lohkoiksi ja pane leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan. Valuta lohkojen päälle voisula ja siirappi. Mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike kaalilohkojen kanssa.
Ravintosisältö
256
Energiaa kcal
1072
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
256
Energiaa kcal
1072
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Suolaa, Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























