Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makeat wrap hack -mansikkaletut
Play

Makeat wrap hack -mansikkaletut

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Valmista makeat lettutaskut TikTokista tutulla tortilla wrap hack -tyylillä. Täytä letut kesän kunniaksi tuoreilla mansikoilla, mansikkahillolla ja vaniljaisella kermarahkalla.

Ainekset

lettutaikina

3 kpl
kananmunaa
6 dl
kevytmaitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta

paistamiseen

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta

tarjoiluun

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
250 g
(1 rs) mansikoita
2 dl
mansikkahilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola ja rasva. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Sekoita loppu maito taikinaan ja anna turvota noin puoli tuntia.

3 kpl
kananmunaa
6 dl
kevytmaitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
2

Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita rahka vaahtoon. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
250 g
(1 rs) mansikoita
3

Kuumenna 1 tl rasvaa paistinpannulla ja annostele 1 dl lettutaikinaa pannulle. Säädä liesi keskilämmölle. Pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista noin 2 minuuttia, kunnes letun pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Paista kaikki letut samoin.

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
4

Täytä letut. Leikkaa lettuun viilto sen keskeltä reunaan saakka. Jätä ensimmäinen neljännes tyhjäksi. Lisää seuraavaan mansikkahilloa, sitä seuraavaan kermarahkaa ja viimeiseen neljännekseen mansikoita. Taittele taskuksi aloittamalla täyttämättömästä neljänneksestä.

2 dl
mansikkahilloa

Vinkki: Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
Muokattu: 3.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

238

996

10,6 g

6,1 g

27,3 g

15,3 g

1,1 g

6,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli