Mallasleipä

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Ihanan mausteisen mallasleivan taikinaan upotetaan tummaa olutta, maltaita, mausteita ja puolukkaa. Makuelämys on valmis, kun tarjoilet leivän voin ja graavikalan kanssa!

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlruisrouheita
1 dlkaljamaltaita
1 1/2 tlsuolaa
3 dltummaa olutta
5 dlvehnäjauhoja
1 rklkuivahiivaa
2 tlpomeranssinkuorta
1 dlpuolukkahilloa
2 rklrypsiöljyä

Voiteluun

2 rklsiirappia
2 rklvettä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    1 dlruisrouheita
    1 dlkaljamaltaita
    1 1/2 tlsuolaa
    3 dltummaa olutta
  2. 2

    Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    1 rklkuivahiivaa
    2 tlpomeranssinkuorta
    5 dlvehnäjauhoja
    1 dlpuolukkahilloa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.

  4. 4

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.

    MääräAinesosa
    2 rklsiirappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Ruisrouheita, 1 dl Kaljamaltaita, 1.5 tl Suolaa, 1 rkl Kuivahiivaa, 2 tl Pomeranssinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä