Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.
Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.
Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
7708
1842
32,0 g
3,0 g
321,0 g
84,0 g
12,0 g
39,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Ruisrouheita,
1 dl Kaljamaltaita,
1,5 tl Suolaa,
1 rkl Kuivahiivaa,
2 tl Pomeranssinkuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli