Mallasleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mallasleipä

Mallasleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Makeahko leipä sopii kaikkien jouluruokien kanssa.

Ainekset

1 dl
Ruisrouheita
1 dl
Kaljamaltaita
1 1/2 tl
Suolaa
3 dl
Tummaa olutta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Kuivahiivaa
2 tl
Pomeranssinkuorta
1 dl
Puolukkahilloa
2 rkl
Rypsiöljyä

voiteluun

2 rkl
Siirappia ja vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.

1 dl
Ruisrouheita
1 dl
Kaljamaltaita
1 1/2 tl
Suolaa
3 dl
Tummaa olutta
2

Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.

1 rkl
Kuivahiivaa
2 tl
Pomeranssinkuorta
5 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Puolukkahilloa
2 rkl
Rypsiöljyä
3

Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.

4

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.

2 rkl
Siirappia ja vettä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

7708

1842

32,0 g

3,0 g

321,0 g

84,0 g

12,0 g

39,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Ruisrouheita,

1 dl Kaljamaltaita,

1,5 tl Suolaa,

1 rkl Kuivahiivaa,

2 tl Pomeranssinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli