Mallasleipä
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihanan mausteisen mallasleivan taikinaan upotetaan tummaa olutta, maltaita, mausteita ja puolukkaa. Makuelämys on valmis, kun tarjoilet leivän voin ja graavikalan kanssa!
| 1 dl | ruisrouheita |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 3 dl | tummaa olutta |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kuivahiivaa |
| 2 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 dl | puolukkahilloa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 2 rkl | siirappia |
| 2 rkl | vettä |
- 1.
Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.
- 2.
Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.
- 3.
Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.
- 4.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.
Mallasleipä
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Ihanan mausteisen mallasleivan taikinaan upotetaan tummaa olutta, maltaita, mausteita ja puolukkaa. Makuelämys on valmis, kun tarjoilet leivän voin ja graavikalan kanssa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | ruisrouheita |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 3 dl | tummaa olutta |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kuivahiivaa |
| 2 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 dl | puolukkahilloa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Voiteluun | |
| 2 rkl | siirappia |
| 2 rkl | vettä |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 1 dl ruisrouheita 1 dl kaljamaltaita 1 1/2 tl suolaa 3 dl tummaa olutta - 2
Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 1 rkl kuivahiivaa 2 tl pomeranssinkuorta 5 dl vehnäjauhoja 1 dl puolukkahilloa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.
- 4
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.
Määrä Ainesosa 2 rkl siirappia
Ravintosisältö
1842
Energiaa kcal
7708
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
321,0 g
Hiilihydraatteja
84,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
1842
Energiaa kcal
7708
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
321,0 g
Hiilihydraatteja
84,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Ruisrouheita, 1 dl Kaljamaltaita, 1.5 tl Suolaa, 1 rkl Kuivahiivaa, 2 tl Pomeranssinkuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























