Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mango-avokadosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kypsä mango
1 kpl
Kypsä avokado
1/2 kpl
Kerä jäävuorisalaattia
2 rkl
Murskattuja suolapähkinöitä
2 rkl
Hienonnettua basilikaa

Kastike

1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Avokadoöljyä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise mango molemmin puolin kiveä ja irrota puolikkaat. Leikkaa kiveen jäänyt loppu hedelmäliha irti. Ruuduta hedelmälihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä veitsellä suoraan kulhoon. Kuutioi loput hedelmälihat.

Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja kuutioi. Revi salaatti pieniksi paloiksi. Siirrä salaatin ainekset kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

165

691

10,8 g

1,3 g

12,0 g

11,5 g

4,3 g

3,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua basilikaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli