Mango-avokadosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mango-avokadosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kypsä mango
1 kpl
Kypsä avokado
1/2 kpl
Kerä jäävuorisalaattia
2 rkl
Murskattuja suolapähkinöitä
2 rkl
Hienonnettua basilikaa

kastike

1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Avokadoöljyä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise mango molemmin puolin kiveä ja irrota puolikkaat. Leikkaa kiveen jäänyt loppu hedelmäliha irti. Ruuduta hedelmälihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä veitsellä suoraan kulhoon. Kuutioi loput hedelmälihat.

Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja kuutioi. Revi salaatti pieniksi paloiksi. Siirrä salaatin ainekset kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

691

165

10,8 g

1,3 g

12,0 g

11,5 g

4,3 g

3,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua basilikaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli