Mangosuklaakakku

Nappaa talteen!
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 1 kpl | vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl) |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | mangososetta (á 135 g, lastenruoka) |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| Kostutukseen | |
| 1 1/2 dl | valmista suklaakastiketta |
| Pinnalle | |
| esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita | |
| Kiille | |
| 2 dl | vaaleaa mehua tai vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
| Reunoille | |
| 50 g | raastettua tummaa suklaata |
- 1.
Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 24 cm).
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
- 3.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä ainakin tunti.
- 4.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. (Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.)
- 5.
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vanilliinikastike. Sekoita joukkoon sokeri ja mangosose. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos mangovaahtoon.
- 6.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan: Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se suklaakastikkeella. Levitä päälle puolet mangotäytteestä. Täyte saa valua hieman kakkupohjan reunojen yli.
- 7.
Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta suklaakastikkeella ja kaada sen päälle loput täytteestä.
- 8.
Nosta varovasti pinnalle viimeinen suklaakastikkeella kostutettu kakkupohjakerros. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
- 9.
Asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta. Levitä suklaaraaste reunoille.
Mangosuklaakakku
arvosana4/5
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 kpl | vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl) |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | mangososetta (á 135 g, lastenruoka) |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
Kostutukseen | |
| 1 1/2 dl | valmista suklaakastiketta |
Pinnalle | |
| esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita | |
Kiille | |
| 2 dl | vaaleaa mehua tai vettä |
| 1 dl | hyytelösokeria |
Reunoille | |
| 50 g | raastettua tummaa suklaata |
Valmistus
- 1
Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 24 cm).
- 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
Määrä Ainesosa 4 kpl munaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta - 3
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä ainakin tunti.
- 4
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. (Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.)
- 5
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vanilliinikastike. Sekoita joukkoon sokeri ja mangosose. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos mangovaahtoon.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä 1 kpl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl) 1 dl sokeria 3 kpl mangososetta (á 135 g, lastenruoka) 1/2 dl sitruunamehua - 6
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan: Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se suklaakastikkeella. Levitä päälle puolet mangotäytteestä. Täyte saa valua hieman kakkupohjan reunojen yli.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl valmista suklaakastiketta - 7
Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta suklaakastikkeella ja kaada sen päälle loput täytteestä.
- 8
Nosta varovasti pinnalle viimeinen suklaakastikkeella kostutettu kakkupohjakerros. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
- 9
Asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta. Levitä suklaaraaste reunoille.
Määrä Ainesosa esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita 1 dl hyytelösokeria 2 dl vaaleaa mehua tai vettä 50 g raastettua tummaa suklaata
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























