Mangosuklaakakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja

4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 kplvaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl)
1 dlsokeria
3 kplmangososetta (á 135 g, lastenruoka)
6 kplliivatelehteä
1/2 dlsitruunamehua

Kostutukseen

1 1/2 dlvalmista suklaakastiketta

Pinnalle

esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita

Kiille

2 dlvaaleaa mehua tai vettä
1 dlhyytelösokeria

Reunoille

50 graastettua tummaa suklaata

Valmistus

  1. 1

    Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 24 cm).

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.

    MääräAinesosa
    4 kplmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä ainakin tunti.

  4. 4

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. (Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.)

  5. 5

    Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vanilliinikastike. Sekoita joukkoon sokeri ja mangosose. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos mangovaahtoon.

    MääräAinesosa
    6 kplliivatelehteä
    1 kplvaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl)
    1 dlsokeria
    3 kplmangososetta (á 135 g, lastenruoka)
    1/2 dlsitruunamehua
  6. 6

    Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan: Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se suklaakastikkeella. Levitä päälle puolet mangotäytteestä. Täyte saa valua hieman kakkupohjan reunojen yli.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvalmista suklaakastiketta
  7. 7

    Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta suklaakastikkeella ja kaada sen päälle loput täytteestä.

  8. 8

    Nosta varovasti pinnalle viimeinen suklaakastikkeella kostutettu kakkupohjakerros. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

  9. 9

    Asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta. Levitä suklaaraaste reunoille.

    MääräAinesosa
    esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita
    1 dlhyytelösokeria
    2 dlvaaleaa mehua tai vettä
    50 graastettua tummaa suklaata

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Kuvausjärjestelyt Katri Schröder, kuva Timo Viljakainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä