Mannakakku

Nappaa talteen!
| 100 g | margariinia |
| 5 dl | tummia mannasuurimoita |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | kevytkermaa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 dl | ruokosokeria |
| Päälle: | |
|---|---|
| 100 g | kokonaisia manteleita |
| 3/4 dl | siirappia |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja koristele pinta kokonaisilla manteleilla. Paista noin 30 minuuttia. Kaada siirappi kuuman kakun päälle ja pidä kakku kelmun tai kannen alla, jotta se säilyttää kosteutensa. Tarjoa hedelmien ja kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Mannakakku
arvosana5/5
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 5 dl | tummia mannasuurimoita |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | kevytkermaa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 dl | ruokosokeria |
Päälle: | |
| 100 g | kokonaisia manteleita |
| 3/4 dl | siirappia |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja koristele pinta kokonaisilla manteleilla. Paista noin 30 minuuttia. Kaada siirappi kuuman kakun päälle ja pidä kakku kelmun tai kannen alla, jotta se säilyttää kosteutensa. Tarjoa hedelmien ja kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












