Mansikka-kermakakku
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikka-kermakakku on ohittamaton osa kesän juhlia. Helppo kakku saa muhkean täytteen mansikoista ja mascarpone-kermavaahdosta. Tee kakkuun röyhelöiset pursotuskoristeet trendikkäästi vintagekakku-tyyliin.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostuke | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitoa |
| Täyte ja kuorrutus | |
| 6 dl | (3 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) mascarponejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 250 g | mansikoita |
| 2 dl | mansikkahilloa |
| Koristeluun | |
| mansikoita | |
| Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen.
- 2.
Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
- 3.
Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- 4.
Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Ota pursotinpussillinen vaahtoa talteen pursotusta varten. Perkaa ja pilko mansikat. Sekoita ne hilloon.
- 5.
Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla. Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kermaseosta. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja lisää loppu marjaseos ja osa kermaseoksesta. Kostuta kansilevy ja painele se kakun päälle. Levitä vaahtoa ohuelti kakulle. Koristele mansikoilla. Pursota kakkuun koristeita lopulla vaahdolla.
Mansikka-kermakakku
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Mansikka-kermakakku on ohittamaton osa kesän juhlia. Helppo kakku saa muhkean täytteen mansikoista ja mascarpone-kermavaahdosta. Tee kakkuun röyhelöiset pursotuskoristeet trendikkäästi vintagekakku-tyyliin.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostuke | |
| 1 1/2 dl | maitoa |
Täyte ja kuorrutus | |
| 6 dl | (3 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) mascarponejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 250 g | mansikoita |
| 2 dl | mansikkahilloa |
Koristeluun | |
| mansikoita | |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus
- 1
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 3
Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- 4
Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Ota pursotinpussillinen vaahtoa talteen pursotusta varten. Perkaa ja pilko mansikat. Sekoita ne hilloon.
Määrä Ainesosa 6 dl (3 prk) kuohukermaa 400 g (2 rs) mascarponejuustoa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 250 g mansikoita 2 dl mansikkahilloa - 5
Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla. Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kermaseosta. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja lisää loppu marjaseos ja osa kermaseoksesta. Kostuta kansilevy ja painele se kakun päälle. Levitä vaahtoa ohuelti kakulle. Koristele mansikoilla. Pursota kakkuun koristeita lopulla vaahdolla.
Määrä Ainesosa mansikoita 1 1/2 dl maitoa
Ravintosisältö
596
Energiaa kcal
2496
Energiaa kj
38,6 g
Rasvaa
24,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,1 g
Hiilihydraatteja
44,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
596
Energiaa kcal
2496
Energiaa kj
38,6 g
Rasvaa
24,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,1 g
Hiilihydraatteja
44,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita, voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























