Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-kermakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

5 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Kostutukseen

1 1/2 dl
Maitoa

Täyte ja kuorrutus

4 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) tuorejuustoa
4 rkl
Sokeri
250 g
Mansikoita
2 dl
Marjahilloa, esim. vadelma tai mansikka

Päälle

250 g
Mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia kypsäksi.

2

Kumoa hetken seisonut kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

3

Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

4

Perkaa mansikat. Survo ne marjahillon kanssa sekaisin.

5

Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla.

6

Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kolmas osa kermaseoksesta.

7

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja toista marja- ja kermakerros.

8

Nosta kansilevy päälle, kostuta ja levitä loput kermaseoksesta pinnalle. Koristele mansikoilla. Poista vuoka.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

368

1539

14,4 g

8,7 g

52,4 g

40,3 g

1,3 g

5,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli