Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-kermakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mansikka-kermakakku on ohittamaton osa kesän juhlia. Helppo kakku saa muhkean täytteen mansikoista ja mascarpone-kermavaahdosta. Tee kakkuun röyhelöiset pursotuskoristeet trendikkäästi vintagekakku-tyyliin.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostuke

1 1/2 dl
maitoa

Täyte ja kuorrutus

6 dl
(3 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
250 g
mansikoita
2 dl
mansikkahilloa

Koristeluun

mansikoita

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen.

2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

voita tai margariinia
korppujauhoja
3

Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

4

Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Ota pursotinpussillinen vaahtoa talteen pursotusta varten. Perkaa ja pilko mansikat. Sekoita ne hilloon.

6 dl
(3 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
250 g
mansikoita
2 dl
mansikkahilloa
5

Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla. Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kermaseosta. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja lisää loppu marjaseos ja osa kermaseoksesta. Kostuta kansilevy ja painele se kakun päälle. Levitä vaahtoa ohuelti kakulle. Koristele mansikoilla. Pursota kakkuun koristeita lopulla vaahdolla.

mansikoita
1 1/2 dl
maitoa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 12.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

596

2496

38,6 g

24,9 g

54,1 g

44,3 g

1,0 g

7,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mansikoita,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli