Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia kypsäksi.
Kumoa hetken seisonut kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.
Perkaa mansikat. Survo ne marjahillon kanssa sekaisin.
Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla.
Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kolmas osa kermaseoksesta.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja toista marja- ja kermakerros.
Nosta kansilevy päälle, kostuta ja levitä loput kermaseoksesta pinnalle. Koristele mansikoilla. Poista vuoka.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
368
1539
14,4 g
8,7 g
52,4 g
40,3 g
1,3 g
5,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli