Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen.
Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Ota pursotinpussillinen vaahtoa talteen pursotusta varten. Perkaa ja pilko mansikat. Sekoita ne hilloon.
Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla. Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kermaseosta. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja lisää loppu marjaseos ja osa kermaseoksesta. Kostuta kansilevy ja painele se kakun päälle. Levitä vaahtoa ohuelti kakulle. Koristele mansikoilla. Pursota kakkuun koristeita lopulla vaahdolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
596
2496
38,6 g
24,9 g
54,1 g
44,3 g
1,0 g
7,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mansikoita,
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli