Mansikka-raparperipaistos

Arvostele resepti
8 Kappaletta

60 min

Kokeile uudenlaista, helppoa mansikka-raparperipaistosta! Tämän kesäherkun marenkia muistuttava kuori kätkee alleen kesän kypsyttämiä suosikkimakuja.

Ainekset

MääräAinesosa
550 g(4 kpl) raparperinvartta
1 dlvettä
2 dlhillosokeria
1/2 lmansikoita viipaloituna

Päälle

3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja

Koristeluun halutessa

1 minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuori raparperit. Paloittele varret ja laita palat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki ja lisää viipaloidut mansikat. Kumoa raparperi-mansikkaseos uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    550 g(4 kpl) raparperinvartta
    1 dlvettä
    2 dlhillosokeria
    1/2 lmansikoita viipaloituna
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele nuolijalla sekaisin. Kaada taikina vuokaan raparperi-mansikkaseoksen päälle.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlvanilliinisokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä