Mansikka-raparperipaistos - Yhteishyvä

Mansikka-raparperipaistos

???
Kappaleita
8
Jaa Somessa

Ainekset

3 - 5 kpl
Raparperinvartta
1 dl
Vettä
2 dl
Hillosokeria tai
2 dl
Tavallista kidesokeria ja 1 rkl perunajauhoa
1/2 l
Mansikoita viipaloituna

PÄÄLLE

1 1/2 dl
(kahvikupillinen) kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vanilliinisokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja

KORISTELUUN

Muutama mansikka ja marenki tai kermavaahtoa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo raparperinvarret ja poista niistä kuoret suikaleina päästä alaspäin vetäen, jos ne tuntuvat paksuilta. Paloittele varret pieniksi paloiksi ja kaada kattilaan. Lisää vesi.Kiehauta viisi minuuttia ja sekoita joukkoon Hillosokeri, joka sitoo irtoavaa mehua samalla, kun makeuttaa. Jos käytät tavallista sokeria, lisää se samalla tavalla, mutta sekoita joukkoon lisäksi perunajauhoja sen jälkeen, kun hiukan pehmennyt raparperiseos on jäähtynyt haaleaksi.Levitä raparperiseos laakeaan uunivuokaan ja viipaloi pintaan huuhdotut mansikat. Säästä muutama koristeluun. Vaahdota muna ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot. Kaada seos raparperin päälle.Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 10 minuuttia. Tarjoa paistos haaleana jälkiruokana. Lisäkkeeksi sopivat kerma, maito, jäätelö tai vaniljakastike.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa