Mansikka-raparperipaistos | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka-raparperipaistos

Mansikka-raparperipaistos

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kokeile uudenlaista, helppoa mansikka-raparperipaistosta! Tämän kesäherkun marenkia muistuttava kuori kätkee alleen kesän kypsyttämiä suosikkimakuja.

Ainekset

550 g
(4 kpl) raparperinvartta
1 dl
Vettä
2 dl
Hillosokeria
1/2 l
Mansikoita viipaloituna

päälle

3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vanilliinisokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja

koristeluun halutessa

1
minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuori raparperit. Paloittele varret ja laita palat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki ja lisää viipaloidut mansikat. Kumoa raparperi-mansikkaseos uunivuokaan.

550 g
(4 kpl) raparperinvartta
1 dl
Vettä
2 dl
Hillosokeria
1/2 l
Mansikoita viipaloituna
2

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele nuolijalla sekaisin. Kaada taikina vuokaan raparperi-mansikkaseoksen päälle.

3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vanilliinisokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3

Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

1
minttua
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1317

315

6,0 g

1,4 g

52,9 g

43,9 g

2,0 g

9,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli