Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuori raparperit. Paloittele varret ja laita palat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki ja lisää viipaloidut mansikat. Kumoa raparperi-mansikkaseos uunivuokaan.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele nuolijalla sekaisin. Kaada taikina vuokaan raparperi-mansikkaseoksen päälle.
Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
315
1317
6,0 g
1,4 g
52,9 g
43,9 g
2,0 g
9,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli