Mansikka-raparperipaistos
60 min

Nappaa talteen!
Kokeile uudenlaista, helppoa mansikka-raparperipaistosta! Tämän kesäherkun marenkia muistuttava kuori kätkee alleen kesän kypsyttämiä suosikkimakuja.
| 550 g | (4 kpl) raparperinvartta |
| 1 dl | vettä |
| 2 dl | hillosokeria |
| 1/2 l | mansikoita viipaloituna |
| Päälle | |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Koristeluun halutessa | |
| 1 | minttua |
- 1.
Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuori raparperit. Paloittele varret ja laita palat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki ja lisää viipaloidut mansikat. Kumoa raparperi-mansikkaseos uunivuokaan.
- 2.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele nuolijalla sekaisin. Kaada taikina vuokaan raparperi-mansikkaseoksen päälle.
- 3.
Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Mansikka-raparperipaistos
Kokeile uudenlaista, helppoa mansikka-raparperipaistosta! Tämän kesäherkun marenkia muistuttava kuori kätkee alleen kesän kypsyttämiä suosikkimakuja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 550 g | (4 kpl) raparperinvartta |
| 1 dl | vettä |
| 2 dl | hillosokeria |
| 1/2 l | mansikoita viipaloituna |
Päälle | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Koristeluun halutessa | |
| 1 | minttua |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuori raparperit. Paloittele varret ja laita palat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki ja lisää viipaloidut mansikat. Kumoa raparperi-mansikkaseos uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 550 g (4 kpl) raparperinvartta 1 dl vettä 2 dl hillosokeria 1/2 l mansikoita viipaloituna - 2
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja nostele nuolijalla sekaisin. Kaada taikina vuokaan raparperi-mansikkaseoksen päälle.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1 minttua
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,9 g
Hiilihydraatteja
43,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1317
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,9 g
Hiilihydraatteja
43,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























