Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkainen kuskussalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mansikalla maustettu kuskussalaatti sopii kasvisruoaksi tai grillatun broilerin tai grillimakkaran lisukkeeksi. Valmista salaatti hyvissä ajoin, sillä se saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ainekset

2 dl
Kuskussuurimoita
10 kpl
Mansikkaa
4 kpl
Sipulinvartta
1 kpl
Avokado
1 kpl
Verigreippi
1 kpl
Pieni chilipalko
2 rkl
Oliiviöljyä
Tilkka sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä ja sekoita haarukalla irtonaiseksi. Halkaise tai viipaloi mansikat. Silppua sipulinvarret. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori ja kuutioi malto. Kuori greippi lautasen päällä niin, että hedelmälihaa peittävä kalvo lähtee kuoren mukana. Irrota lohkot kalvottomiksi terävällä veitsellä. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Pane salaatin ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon greipistä irronnut mehu, tilkka sitruunamehua, öljy ja hiukan suolaa. Anna salaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.