Mansikkainen kuskussalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Mansikalla maustettu kuskussalaatti sopii kasvisruoaksi tai grillatun broilerin tai grillimakkaran lisukkeeksi. Valmista salaatti hyvissä ajoin, sillä se saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuskussuurimoita
10 kplmansikkaa
4 kplsipulinvartta
1 kplavokado
1 kplverigreippi
1 kplpieni chilipalko
2 rkloliiviöljyä
tilkka sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä ja sekoita haarukalla irtonaiseksi. Halkaise tai viipaloi mansikat. Silppua sipulinvarret. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori ja kuutioi malto. Kuori greippi lautasen päällä niin, että hedelmälihaa peittävä kalvo lähtee kuoren mukana. Irrota lohkot kalvottomiksi terävällä veitsellä. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Pane salaatin ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon greipistä irronnut mehu, tilkka sitruunamehua, öljy ja hiukan suolaa. Anna salaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä