Mansikkajuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä neljä tuntia tai jopa yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
| 200 g | digestivekeksejä |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 500 g | mansikoita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | limenmehua |
| Koristelu | |
| 250 g | mansikoita |
| minttua | |
- 1.
Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- 2.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone- ja tuorejuustot notkeaksi. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kiehauta limenmehu ja siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
- 3.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla sekä mintunlehdillä.
Mansikkajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä neljä tuntia tai jopa yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 500 g | mansikoita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | limenmehua |
Koristelu | |
| 250 g | mansikoita |
| minttua | |
Valmistus
- 1
Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 100 g margariinia - 2
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone- ja tuorejuustot notkeaksi. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kiehauta limenmehu ja siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Määrä Ainesosa 7 kpl liivatelehteä 500 g mansikoita 1 1/2 dl sokeria 4 dl vispikermaa 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 rkl limenmehua - 3
Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Määrä Ainesosa 250 g mansikoita - 4
Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla sekä mintunlehdillä.
Ravintosisältö
444
Energiaa kcal
1859
Energiaa kj
34,2 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
444
Energiaa kcal
1859
Energiaa kj
34,2 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























