Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka juustokakku

Mansikkajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä neljä tuntia tai jopa yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

täyte

7 kpl
Liivatelehteä
500 g
mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
limenmehua

koristelu

250 g
mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia
2

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone- ja tuorejuustot notkeaksi. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kiehauta limenmehu ja siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

7 kpl
Liivatelehteä
500 g
mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
vispikermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
limenmehua
3

Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

250 g
mansikoita
4

Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla sekä mintunlehdillä.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 27.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

444

1859

34,2 g

20,5 g

26,7 g

20,3 g

1,5 g

5,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli