Mansikkajuustokakku

arvosana4/5

(21)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä neljä tuntia tai jopa yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gdigestivekeksejä
100 gmargariinia

Täyte

7 kplliivatelehteä
500 gmansikoita
1 1/2 dlsokeria
4 dlvispikermaa
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkllimenmehua

Koristelu

250 gmansikoita
minttua

Valmistus

  1. 1

    Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 gdigestivekeksejä
    100 gmargariinia
  2. 2

    Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone- ja tuorejuustot notkeaksi. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kiehauta limenmehu ja siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

    MääräAinesosa
    7 kplliivatelehteä
    500 gmansikoita
    1 1/2 dlsokeria
    4 dlvispikermaa
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    2 rkllimenmehua
  3. 3

    Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita
  4. 4

    Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla sekä mintunlehdillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä