Mansikkajuustokakku - Yhteishyvä

Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku
Annokset
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele mansikoilla.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

TÄYTE

7 kpl
Liivatelehteä
500 g
Mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Kuohukermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limetin mehu

PINNALLE

Mansikoita

Näin teet

1

Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia
2

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Perkaa ja soseuta mansikat sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto ja tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta limettimehu. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna hetki jäähtyä.

500 g
Mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Kuohukermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1 kpl
Limetin mehu
7 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3

Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen mansikkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla.

Mansikoita
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 21.3.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g302 g
Proteiinia6 g69 g
Rasvaa33 g397 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1773 21274
Energiaa kcal424 5082

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Mansikoita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g302 g
Proteiinia6 g69 g
Rasvaa33 g397 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1773 21274
Energiaa kcal424 5082

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Mansikoita

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.