Mansikkajuustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka juustokakku
Play

Mansikkajuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Mansikkahyydykekakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli ennen tarjoilua. Irrota juustokakku vuoasta ja koristele mansikoilla.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

täyte

7 kpl
Liivatelehteä
500 g
Mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Kuohukermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limetin mehu

pinnalle

Mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia
2

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Perkaa ja soseuta mansikat sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto ja tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta limettimehu. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna hetki jäähtyä.

500 g
Mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Kuohukermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1 kpl
Limetin mehu
7 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3

Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen mansikkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla.

Mansikoita
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 27.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1773

424

33,1 g

19,3 g

25,2 g

18,9 g

1,1 g

5,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli