Mansikkakakku kesän kukilla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tämä simppeli mansikkakakku toimii loistavasti pöydän kruunaavana jälkiruokana.

Mansikkakakku kesän kukilla

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Mikään ei voita kotimaisia mansikoita! Tämä simppeli kakku toimii loistavasti pöydän kruunaavana jälkiruokana. Valkosuklaa ja vanilja ovat täydellinen kumppani mansikoille.

Ainekset

kakkupohja

170 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
1/2 kpl
sitruunankuori, raastettuna
2 1/2 dl
vehnäjauhoa
2 rkl
maitoa

vanilja-valkosuklaakreemi (huom! noudata grammamääriä tarkasti, jotta rakenteesta tulee sopiva)

350 g
maitoa
150 g
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatanko
4 kpl
keltuaista
60 g
sokeria
40 g
maissijauhoa
150 g
valkosuklaata

päälle

1 l
mansikoita, putsattuna

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kakkupohja

Valmista kakkupohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunankuori ja munat yksitellen. Lopuksi lisää siivilöidyt jauhot ja maito.

Laita taikina halkaisijaltaan 24 cm voideltuun vuokaan ja paista 175°C asteessa noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä.

2 rkl
maitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoa
1/2 kpl
sitruunankuori, raastettuna
3 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
170 g
huoneenlämpöistä voita
2

Vanilja-valkosuklaakreemi

Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, lisää hienonnettu valkosuklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä.

Sekoita kylmänä ja laita pursotinpussiin.

350 g
maitoa
150 g
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatanko
4 kpl
keltuaista
60 g
sokeria
150 g
valkosuklaata
40 g
maissijauhoa
3

Kakun kokoaminen

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

Pursota kreemiä kakun sisälle ja jätä hieman päälle.

Laita mansikat kakun pinnalle ja koristele kesän kukilla (esim. orvokit, horsmankukat, lemmikit, ruusu, ruiskaunokki) ja kreemiruusukkeilla.

1 l
mansikoita, putsattuna
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
Muokattu: 10.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2763

660

38,1 g

19,1 g

66,0 g

45,6 g

2,1 g

12,4 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl sitruunankuori, raastettuna,

1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli