Kakkupohja
Valmista kakkupohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunankuori ja munat yksitellen. Lopuksi lisää siivilöidyt jauhot ja maito.
Laita taikina halkaisijaltaan 24 cm voideltuun vuokaan ja paista 175°C asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Vanilja-valkosuklaakreemi
Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, lisää hienonnettu valkosuklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä.
Sekoita kylmänä ja laita pursotinpussiin.
Kakun kokoaminen
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Pursota kreemiä kakun sisälle ja jätä hieman päälle.
Laita mansikat kakun pinnalle ja koristele kesän kukilla (esim. orvokit, horsmankukat, lemmikit, ruusu, ruiskaunokki) ja kreemiruusukkeilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
674
2821
39,9 g
22,0 g
65,8 g
45,6 g
2,1 g
12,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl sitruunankuori, raastettuna,
1 kpl vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli