Mantelilohi - Yhteishyvä

Mantelilohi

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajasinappia

LEIVITYS:

1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Jauhettua valkopippuria
1/2 tl
Suolaa
Öljyä paistamiseen

KASTIKE:

2 rkl
Voita
1 dl
Mantelilastuja
2 dl
Valkoviiniä
2 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
Kastikesuurusta tarvittaessa

Näin teet

1

Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa