Mantelilohi

Nappaa talteen!
| 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | hunajasinappia |
| Leivitys: | |
|---|---|
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| öljyä paistamiseen | |
| Kastike: | |
| 2 rkl | voita |
| 1 dl | mantelilastuja |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| kastikesuurusta tarvittaessa | |
- 1.
Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.
Mantelilohi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | hunajasinappia |
Leivitys: | |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| öljyä paistamiseen | |
Kastike: | |
| 2 rkl | voita |
| 1 dl | mantelilastuja |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| kastikesuurusta tarvittaessa | |
Valmistus
- 1
Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























