Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohi- tai kirjolohifileetä
1 1/2 tlsuolaa
1 1/2 rklhunajasinappia

Leivitys:

1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tljauhettua valkopippuria
1/2 tlsuolaa
öljyä paistamiseen

Kastike:

2 rklvoita
1 dlmantelilastuja
2 dlvalkoviiniä
2 dlruokakermaa
1/2 tlsuolaa
kastikesuurusta tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä