Mantelilohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mantelilohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajasinappia

leivitys:

1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Jauhettua valkopippuria
1/2 tl
Suolaa
Öljyä paistamiseen

kastike:

2 rkl
Voita
1 dl
Mantelilastuja
2 dl
Valkoviiniä
2 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
Kastikesuurusta tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.