Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
352
1473
21,1 g
9,3 g
31,3 g
29,8 g
1,1 g
7,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan raastettu kuori,
1 dl Vettä,
2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli