Marenki-sitruunarulla

Tässä raikkaassa rullassa yhdistyvät makea marenki ja kirpeä sitruuna. Tarjoa sellaisenaan tai leivospaloina lautasella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
75 gkuorittuja manteleita
1 rklmaissitärkkelystä
1 rklsitruunamehua
4 kplvalkuaista
1 3/4 dlsokeria

Täyte

4 kplkeltuaista
3/4 dlsokeria
1 kplsitruunan raastettu kuori
1 dlsitruunamehua
1 rklmaissitärkkelystä
1 dlvettä
10 gvoita

Pinnalle

2 dlvispikermaa
1 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.

    Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

    Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, 1 dl Vettä, 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä