Marenki-sitruunarulla

Nappaa talteen!
Tässä raikkaassa rullassa yhdistyvät makea marenki ja kirpeä sitruuna. Tarjoa sellaisenaan tai leivospaloina lautasella.
| 75 g | kuorittuja manteleita |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 3/4 dl | sokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | vettä |
| 10 g | voita |
| Pinnalle | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.
Marenki-sitruunarulla
Tässä raikkaassa rullassa yhdistyvät makea marenki ja kirpeä sitruuna. Tarjoa sellaisenaan tai leivospaloina lautasella.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | kuorittuja manteleita |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 3/4 dl | sokeria |
Täyte | |
| 4 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | vettä |
| 10 g | voita |
Pinnalle | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1473
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1473
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, 1 dl Vettä, 2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





