Marenki-sitruunarulla - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki-sitruunarulla

???
Annokset
8
Tässä raikkaassa rullassa yhdistyvät makea marenki ja kirpeä sitruuna. Tarjoa sellaisenaan tai leivospaloina lautasella.
Jaa Somessa

Ainekset

75 g
Kuorittuja manteleita
1 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Sitruunamehua
4 kpl
Valkuaista
1 3/4 dl
Sokeria

TÄYTE

4 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 dl
Sitruunamehua
1 rkl
Maissitärkkelystä
1 dl
Vettä
10 g
Voita

PINNALLE

2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.

Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g250 g
Proteiinia8 g63 g
Rasvaa21 g169 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj1473 11786
Energiaa kcal352 2817

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 dl Vettä

  • 2 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g250 g
Proteiinia8 g63 g
Rasvaa21 g169 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj1473 11786
Energiaa kcal352 2817

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 dl Vettä

  • 2 tl Vaniljasokeria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.