Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinadi kalalle

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Helppo marinadi grillattavalla kalalle – esimerkiksi lohelle tai siialle – sekoitetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Mausta marinadi valkosipulilla ja tuoreella basilikalla.

Ainekset

800 g
Lohta tai siikaa

Marinadi:

1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Sitruunanmehua
1 dl
silputtua basilikaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Suolaa
1 tl
Musta- viher- tai roseepippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita marinadi öljystä, sitruunamehusta, silputusta basilikasta ja murskatuista valkosipulinkynsistä. Lisää mausteeksi suolaa ja pippuria.

1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Sitruunanmehua
1 dl
silputtua basilikaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Suolaa
1 tl
Musta- viher- tai roseepippuria
2

Marinoi kalafileetä tai kalapaloja laakeassa astiassa noin puoli tuntia. Jos marinoit fileen nahkoineen, kaada marinadi laakeaan astiaan ja nosta kala marinadiin nahkapuoli ylöspäin.

800 g
Lohta tai siikaa
3

Grillaa kala paloina tai kokonaisena fileenä.

Vinkki: Kala kypsyy nopeasti grillissä ja murenee helposti. Grillaa kala paloina sellaisenaan tai folion päällä, vartaissa tai halsterin välissä. Kokonainen filee kannattaa grillata kannellisessa grillissä miedolla lämmöllä. Laita folioastia kaasugrillin kivien päälle, jotta irtoava rasva valuu siihen.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
|
Muokattu: 24.5.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.