Marinadi kalalle

Arvostele resepti
4 Kappaletta

60 min

Helppo marinadi grillattavalla kalalle – esimerkiksi lohelle tai siialle – sekoitetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Mausta marinadi valkosipulilla ja tuoreella basilikalla.

Ainekset

MääräAinesosa
800 glohta tai siikaa

Marinadi:

1/2 dlöljyä
1/2 dlsitruunanmehua
1 dlsilputtua basilikaa
2 kplvalkosipulin kynttä
1 tlsuolaa
1 tlmusta- viher- tai roseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadi öljystä, sitruunamehusta, silputusta basilikasta ja murskatuista valkosipulinkynsistä. Lisää mausteeksi suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    1/2 dlöljyä
    1/2 dlsitruunanmehua
    1 dlsilputtua basilikaa
    2 kplvalkosipulin kynttä
    1 tlsuolaa
    1 tlmusta- viher- tai roseepippuria
  2. 2

    Marinoi kalafileetä tai kalapaloja laakeassa astiassa noin puoli tuntia. Jos marinoit fileen nahkoineen, kaada marinadi laakeaan astiaan ja nosta kala marinadiin nahkapuoli ylöspäin.

    MääräAinesosa
    800 glohta tai siikaa
  3. 3

    Grillaa kala paloina tai kokonaisena fileenä.

Vinkki: Kala kypsyy nopeasti grillissä ja murenee helposti. Grillaa kala paloina sellaisenaan tai folion päällä, vartaissa tai halsterin välissä. Kokonainen filee kannattaa grillata kannellisessa grillissä miedolla lämmöllä. Laita folioastia kaasugrillin kivien päälle, jotta irtoava rasva valuu siihen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä