Marinadi kalalle | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinadi kalalle

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

800 g
Lohta tai siikaa

marinadi:

1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Sitruunanmehua
1 dl
Basilikaa
1 tl
Sokeria
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Suolaa
1 tl
Musta- viher- tai roseepippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita marinadi öljystä, sitruunamehusta, basilikasta ja valkosipulista. Lisää mausteeksi suolaa ja pippuria. Marinoi kalafileetä tai kalapaloja laakeassa astiassa noin puoli tuntia. Jos marinoit fileen nahkoineen, kaada marinadi laakeaan astiaan ja nosta kala marinadiin nahkapuoli ylöspäin. Grillaa kala paloina tai kokonaisena fileenä.Kalan grillaaminenKala kypsyy nopeasti grillissä ja murenee helposti. Grillaa kala paloina sellaisenaan tai folion päällä, vartaissa tai halsterin välissä. Kokonainen filee kannattaa grillata kannellisessa grillissä miedolla lämmöllä. Laita folioastia kaasugrillin kivien päälle, jotta irtoava rasva valuu siihen.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 16.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.