Marinoidut basilika-paprikat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Tarjoa paprikoita paahdetun leivän päällä alkupalana tai salaatissa. Paprikat sopivat myös kalan tai lihan lisäkkeeksi.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplpunaista paprikaa

Marinadi

1 1/2 dlneitsytoliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 rklruokokidesokeria
1/2 tlkuminansiemeniä
1 dlsilputtua tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista niistä siemenet. Nosta paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille. Grillaa paprikat uunin grillivastuksen alla 250 asteessa ja uunin ylätasolla 10–15 minuuttia tai kunnes paprikat saavat kunnolla väriä ja kuoreen muodostuu mustia laikkuja.

    Siirrä kuumat paprikat pakastepussiin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen kuoret lähtevät hyvin käsin vetämällä.

    Sekoita tällä välin marinadin ainekset rasiassa. Suikaloi kuoritut paprikat ja siirrä ne heti marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025