Marinoidut oliivit - Yhteishyvä

Marinoidut oliivit

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(230 g) vihreitä kivettömiä oliiveja
1 kpl
(230 g) mustia kivettömiä oliiveja
Yhden sitruunan suikaloitu kuori
1 tl
Murskattuja korianterinsiemeniä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 1/2 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa

Näin teet

1

Valuta oliivit siivilässä ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja ota sen kuoresta suikaleita joko kuorimaveitsellä tai sitruskuoriraudalla. Varo, että kuoren valkoista osaa ei pääse mukaan. Mittaa kattilaan kaikki ainekset oliiveja lukuun ottamatta. Kiehauta ja kaada kuuma liemi oliivien päälle. Sirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa