Marinoidut oliivit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(230 g) vihreitä kivettömiä oliiveja
1 kpl(230 g) mustia kivettömiä oliiveja
yhden sitruunan suikaloitu kuori
1 tlmurskattuja korianterinsiemeniä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlkuivattua rosmariinia
1 1/2 dlkylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Valuta oliivit siivilässä ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja ota sen kuoresta suikaleita joko kuorimaveitsellä tai sitruskuoriraudalla. Varo, että kuoren valkoista osaa ei pääse mukaan. Mittaa kattilaan kaikki ainekset oliiveja lukuun ottamatta. Kiehauta ja kaada kuuma liemi oliivien päälle. Sirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä