Marinoidut oliivit

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (230 g) vihreitä kivettömiä oliiveja |
| 1 kpl | (230 g) mustia kivettömiä oliiveja |
| yhden sitruunan suikaloitu kuori | |
| 1 tl | murskattuja korianterinsiemeniä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 1/2 dl | kylmäpuristettua oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
- 1.
Valuta oliivit siivilässä ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja ota sen kuoresta suikaleita joko kuorimaveitsellä tai sitruskuoriraudalla. Varo, että kuoren valkoista osaa ei pääse mukaan. Mittaa kattilaan kaikki ainekset oliiveja lukuun ottamatta. Kiehauta ja kaada kuuma liemi oliivien päälle. Sirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi.
Marinoidut oliivit
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (230 g) vihreitä kivettömiä oliiveja |
| 1 kpl | (230 g) mustia kivettömiä oliiveja |
| yhden sitruunan suikaloitu kuori | |
| 1 tl | murskattuja korianterinsiemeniä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 1/2 dl | kylmäpuristettua oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Valmistus
- 1
Valuta oliivit siivilässä ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja ota sen kuoresta suikaleita joko kuorimaveitsellä tai sitruskuoriraudalla. Varo, että kuoren valkoista osaa ei pääse mukaan. Mittaa kattilaan kaikki ainekset oliiveja lukuun ottamatta. Kiehauta ja kaada kuuma liemi oliivien päälle. Sirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





