Marinoitu balsamicolohi

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Marinoitu lohi on mainio vierasruoka. Varaa lohen maustumiseen kolme tuntia aikaa. Tarjoa salaatin, sitruunamajoneesin ja leivän kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua musta- tai valkopippuria
1/2 dlbalsamicoa
1/2 kplsitruunan mehu
4 kplaurinkokuivattua tomaattia
2 rklöljyä tomaattipurkista
2 rklkapriksia
2 rklsilputtua tilliä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua musta- tai valkopippuria
  2. 2

    Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlbalsamicoa
    1/2 kplsitruunan mehu
    2 rklöljyä tomaattipurkista
  3. 3

    Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.

    MääräAinesosa
    4 kplaurinkokuivattua tomaattia
    2 rklkapriksia
    2 rklsilputtua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua musta- tai valkopippuria, 2 rkl Kapriksia, 2 rkl Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä