Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu balsamicolohi

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Marinoitu lohi on mainio vierasruoka. Varaa lohen maustumiseen kolme tuntia aikaa. Tarjoa salaatin, sitruunamajoneesin ja leivän kera.

Ainekset

600 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua musta- tai valkopippuria
1/2 dl
Balsamicoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Öljyä tomaattipurkista
2 rkl
Kapriksia
2 rkl
Silputtua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

600 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua musta- tai valkopippuria
2

Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.

1/2 dl
Balsamicoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä tomaattipurkista
3

Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.

4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Kapriksia
2 rkl
Silputtua tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

378

1582

28,5 g

4,8 g

1,8 g

1,8 g

0,5 g

28,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua musta- tai valkopippuria,

2 rkl Kapriksia,

2 rkl Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli