Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.
Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
378
1582
28,5 g
4,8 g
1,8 g
1,8 g
0,5 g
28,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl Rouhittua musta- tai valkopippuria,
2 rkl Kapriksia,
2 rkl Silputtua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli