Marinoitu balsamicolohi
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Marinoitu lohi on mainio vierasruoka. Varaa lohen maustumiseen kolme tuntia aikaa. Tarjoa salaatin, sitruunamajoneesin ja leivän kera.
| 600 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua musta- tai valkopippuria |
| 1/2 dl | balsamicoa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 rkl | öljyä tomaattipurkista |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | silputtua tilliä |
- 1.
Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 2.
Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.
- 3.
Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.
Marinoitu balsamicolohi
Marinoitu lohi on mainio vierasruoka. Varaa lohen maustumiseen kolme tuntia aikaa. Tarjoa salaatin, sitruunamajoneesin ja leivän kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua musta- tai valkopippuria |
| 1/2 dl | balsamicoa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 rkl | öljyä tomaattipurkista |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | silputtua tilliä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua musta- tai valkopippuria - 2
Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl balsamicoa 1/2 kpl sitruunan mehu 2 rkl öljyä tomaattipurkista - 3
Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.
Määrä Ainesosa 4 kpl aurinkokuivattua tomaattia 2 rkl kapriksia 2 rkl silputtua tilliä
Ravintosisältö
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua musta- tai valkopippuria, 2 rkl Kapriksia, 2 rkl Silputtua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























