Marinoitu raitajuurisalaatti

Keitetty raitajuuri saa salaatissa kumppaniksi vuohenjuustoa ja pähkinöitä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplisoa raitajuurta
1/2 dloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

50 gfrisee- tai jääsalaattia
1/2 dlpaahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
100 gvuohenjuustoa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

    Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele päälle raitajuuret. Hienonna pinnalle kuoritut pistaasipähkinät ja murustele päälle vuohenjuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 50 g Frisee- tai jääsalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä