Marinoitu raitajuurisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoitu raitajuurisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitetty raitajuuri saa salaatissa kumppaniksi vuohenjuustoa ja pähkinöitä.

Ainekset

3 kpl
Isoa raitajuurta
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

50 g
Frisee- tai jääsalaattia
1/2 dl
Paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
100 g
Vuohenjuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele päälle raitajuuret. Hienonna pinnalle kuoritut pistaasipähkinät ja murustele päälle vuohenjuustoa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1017

243

21,5 g

5,0 g

4,5 g

4,3 g

3,0 g

6,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

50 g Frisee- tai jääsalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli