Mittaa leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen margariini, jauhot ja sokeri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota viidesosa taikinasta syrjään toiseen kulhoon ja sekoita loppuosaan keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, mantelimassa, munat, vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Nosta taikina hetkeksi leivinpöydälle ennen kaulimista. Kauli ohut taikinalevy ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä marjat piirakan pohjalle ja valuta päälle mantelitäyte. Ripottele pinnalle loppu murutaikinasta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1425
341
16,9 g
3,6 g
37,8 g
12,7 g
2,1 g
7,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Margariinia,
4 rkl Sokeria,
1 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli