Marja-mantelipiirakka

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

175 gmargariinia
5 dlvehnäjauhoja
4 rklsokeria
1 kplkeltuainen

Täyte

50 gmargariinia
4 rklsokeria
150 gmantelimassaa
1 kplkananmuna
1 kplvalkuainen
1 rklvehnäjauhoja
1 tljauhettua kardemummaa
4 dltuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen margariini, jauhot ja sokeri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota viidesosa taikinasta syrjään toiseen kulhoon ja sekoita loppuosaan keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, mantelimassa, munat, vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Nosta taikina hetkeksi leivinpöydälle ennen kaulimista. Kauli ohut taikinalevy ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä marjat piirakan pohjalle ja valuta päälle mantelitäyte. Ripottele pinnalle loppu murutaikinasta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Margariinia, 4 rkl Sokeria, 1 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025